Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KORİNTHOS BELEDİYE BAŞKANI, GÖÇMEN KAMPINA DÖNÜŞTÜRÜLEN ASKERİ BİRLİĞİN SUYUNU KESTİ

KORİNTHOS BELEDİYE BAŞKANI, GÖÇMEN KAMPINA DÖNÜŞTÜRÜLEN ASKERİ BİRLİĞİN SUYUNU KESTİ

11
0

Korinthos bölgesinde askeri bir birliğin göçmen kampına dönüştürülmesine tepki gösteren Korinthos Belediye Başkanı Aleksandros Pnevmatikos, birliğin suyunu kesti.

Pnevmatikos yaptığı açıklamada, kent merkezinde bulunan 6. piyade birliğinin göçmen kampı olarak gerekli güvenlik koşulları içermediğini belirterek, böyle bir uygulamanın bölge sakinleri için büyük bir güvenlik sorunu yaratacağını kaydetti.

Uygulamayla ilgili hükümet yetkilileri tarafından bilgilendirilmediğini belirten Pnevmatikos,

“Faal durumdaki askeri bir birliğin göçmen kampına dönüştürülmesine itiraz ediyoruz. Bu nedenle bugünden itibaren birliğin çöplerinin de toplanmaması için talimat verdim. Korinthos’da savaş durumu var, savaşta da her şey mubahtır” dedi.

Bu arada, Korinthos’da, askeri birliğe göçmen yerleştirilmesine tepki gösteren bir grup vatandaşla polis arasında gerginlik yaşandı.

Askeri birliğin önünde toplanan vatandaşların göçmenleri taşıyan otobüsleri engellemek istemesi üzerine çıkan arbedede, aralarında ırkçı Altın Şafak (Hrisi Avgi) örgütünün Korinthos milletvekili Evstatios Bukuras’ın da bulunduğu bazı kişilerin hafif yaralandığı bildirildi.

Kısa bir süre önce Batı Trakya’nın İskeçe ve Gümülcine bölgelerindeki polis okulları da göçmen kampına dönüştürülmüştü. Uygulamaya itiraz eden aralarında bölge metropolitleri ve yerel yöneticilerin de bulunduğu vatandaşlar polis okullarının önünde protesto gösterisi düzenleyerek, kentlerin giriş çıkışlarını bir süre trafiğe kapatmıştı.

Yunanistan’da, hükümet tarafından alınan Atina’da yakalanan yasa dışı göçmenlerin diğer bölgelere yerleştirilmesi kararı, yerel yönetimler ve bölge halkları tarafından tepkiyle karşılanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz