Ana Sayfa Yunanistan Haber Korkmayın! Papaz Aşıları Kutsadı, Artık Kullanıma Hazır

Korkmayın! Papaz Aşıları Kutsadı, Artık Kullanıma Hazır

1
0

Koronavirüs aşıları papaz tarafından kutsandı ve artık kullanıma hazır hale geldi.

Koronavirüs aşısını BioNTech firmasının kurucu ortağı Türk bilim insanı Prof. Uğur Şahin ve BionTech’in kurucularından Özlem Türeci buldu, Yunan papaz da Atina’da kutsadı. İki komşu ülke insanlığı kurtarmak üzere kolları sıvadı.

Yunanistan’a 25 Aralık’ta 9.750 doz Koronavirüs aşısı geldi. Pfizer/BioNTech şirketinin aşısının ilk dozlarını taşıyan Polonya plakalı kamyon Promahona sınır kapısından girdikten sonra yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Atina’ya ulaştı.

9.750 doz Koronavirüs aşısı sır gibi saklanırken, aşıların depolandığı yer Yunan ordusuna ait eğitimli komandolar tarafından korunuyor. Ancak aşıların kullanılacak hastanelere tesliminden önce Yunanistan Kilisesi yine iş başına geçerek aşıları kutsaması gerekirdi ve aynen yapıldı.

Aşıların korunduğu depoya gelen bir papaz, Yunanistan Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias’ın gözetiminde karton ambalaj içinde bulunan aşılar hastenelere gönderilmezden önce kutsal su ile kutsandı ve hastanelere gönderildi.

Bugün ilk olarak Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu, Başbakan Kiriakos Miçotakis, Savunma Bakanı,  Genelkurmay Başkanı ve diğer devlet yetkilileri kameralar önünde aşıları yaptırması bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz