Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KORGENERAL ALKİVİADİS: “YUNAN ORDUSU HAZIRLANIYOR, PLANLIYOR VE HAZIR”

KORGENERAL ALKİVİADİS: “YUNAN ORDUSU HAZIRLANIYOR, PLANLIYOR VE HAZIR”

28
0

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis’ten ilginç açıklama geldi. Bu açıklama Yunan-Türk ilişkilerinin ne derecede kırılma noktasına ulaştığını açıkça gösteriyor.

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Alkiviadis Stefanis’ten ilginç açıklama geldi. Korgeneral Alkiviadis, “güvence vermek isterim ki Yunan Ordusu hazırlanıyor, planlıyor ve hazır. Daha fazlasını söylemeye gerek yok. İşimizi yapmayı biliyoruz, Yunan halkı huzur içinde uyuyabilir” dedi.

Buna paralel olarak da bir benzer açıklama Yunanistan Savunma Bakan Vekili Dimitris Viças’tan geldi.

Bakan Vekili Viças, “bizim çabamız her zaman operasyonel olarak hazır olmaktır. Bu anlamda, Genel Kurmaylar tatbikatlarla, personele sağladıkları eğitim ve terbiye ile gelişerek tüm senaryoları deniyorlar, endişeli değiller, aynı zamanda hazırlanıyorlar. Gerginliğin teknik olarak yapay bir karakter olduğunu çok iyi anlayabiliyoruz. Bu, müttefik ve komşu ülkenin iç durumuyla ve doğu sınırlarındaki sorunlarla ilgili. Bu rahatlamak değildir. Belirgin bir ruhta bulunuyoruz. İtidalimiz ve sakinliğimiz ifade edilecek vede edilmektedir, zannedersem bunu herkes anlamıştır. Tabii ki, aynı zamanda diplomatik düzeyde de işliyoruz. Dışişleri Bakanlığı tüm gerekli girişimleri yapıyor, dolayısıyla bu yönden de hazırız.” Dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz