Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KORANTİS YİNE HALİT EREN’İ SORDU

KORANTİS YİNE HALİT EREN’İ SORDU

14
0

Dışişleri Bakanı Stavros Lambrinidis ve Vatandaşı Koruma Bakanı Hristos Papoutsis’in cevaplaması amacıyla LAOS partisi milletvekili İoannis Korantis, “Halit Eren’in Trakya’da propagandist faaliyeti” konu başlığıyla parlamentoya soru önergesi sundu.

1995’ten 2025 yılına kadar milli güvenlik nedenlerinden dolayı Halit Eren’in ülkeye girişinin yasaklanmasını öngören idarî önlemin uygulanmasına karar verildiğinden bahsedilen soru önergesinde, Eren’in ülkeye giriş yasağını öngören idarî önlemin hâlâ geçerli olup olmadığı sorulurken, eğer bahsekonu giriş yasağı hâlâ geçerliyse, ilgili şahsa Yunanistan’a giriş ve kalma iznini kimin verdiği soruluyor.

İoannis Korantis’in soru önergesinin Azınlıkça Online ekibi tarafından yapılan Türkçe çevirisi şu şekildedir:

KORANTİS İOANNİS

LAOS Milletvekili

Soru: 21052/1-8-2011

Dışişleri Bakanı Sayın St. Lambrinidis ve

Vatandaşı Koruma Bakanı sn. Hr. Papoutsis’e hitaben

Konu: Halit Eren’in Trakya’da propagandist faaliyeti

Türk vatandaşı ve “İslam Tarih Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA)” Genel Direktörü Halit Eren, 27-30/7/2011 tarihleri arası Trakya’yı ziyaret ederek, azınlık kurumları ve dernekleri, İskeçe (Xanthi) ve Gümülcine (Komotini) sözde müftüleri, Mustafçova (Miki) ve Kozlukebir (Arriana) belediye başkanları v.s. ile bir dizi görüşme ve temaslarda bulunurken, tüm bu temaslarda kendisine hep Gümülcine Türk Başkonsolosu Sayın Sarnıç eşlik etti. Yukarıda adı geçen ve Türkiye’nin propagandist sisteminde önemli rol oynayan şahsın, İçişleri Bakanlığı’nın 85516/12-10-1982 sayılı ve tarihli kararıyla Yunan vatandaşlığını kaybettiğini hatırlatmak isterim.

Ayrıca, 12871/11-3-2001 sayılı ve tarihli soru önergeme ilgili bakanlıkların verdiği cevaplardan da ortaya çıktığı gibi, Yunan Emniyeti’nin ilgili şubesi tarafından, 15/7/1995 tarihinden 15/7/2025 tarihine kadar millî güvenlik nedenlerinden dolayı, bahse konu yabancı uyruklu şahsa ülkeye girişinin yasaklanmasını öngören idarî önlemin uygulanmasına karar verilmiştir.

Buna rağmen yukarıda adı geçen şahsa, geçmişte de (Mart 2011, Haziran 2010, Kasım 2009, Aralık 2007, Ekim 2007 v.s tarihlerde) Rodop iline bağlı Kızılağaç (Ragada) köyündeki yaşlı ve hasta annesini ziyaret etmesi için insanî sebeplerden dolayı ülkemize istisnaî giriş izni verilmiştir.

Sayın Bakanlara sorulur:

1. Yukarıda adı geçen Türk vatandaşına milli güvenlik nedenlerinden dolayı uygulanan ülkeye giriş yasağını öngören idarî önlem hâlâ geçerli midir?

2. Eğer geçerliyse, ilgili şahsa birçok kez ve istisnaî olarak – kural haline gelme eğiliminde olan – Yunanistan’a giriş ve kalma iznini kim vermiştir?

3. Trakya’daki çok yönlü ve çok günlük propagandist faaliyeti de, hatta Türk Başkonsolos’un kendine eşlik ettiği göz önünde bulundurulursa, bu kez de “yaşlı ve hasta annesine ziyaret” olarak mı adlandırılacaktır?

4. Hükümet daha ne kadar süre Türk ajanlarının Yunan topraklarındaki propagandist faaliyetlerini kontrolsüz bırakmaya devam edecektir?

Soruyu yönelten

İoannis Korantis

Azınlıkça Online®

 

İoannis Korantis’in Halit Eren hakkında geçmişte bir başka soru önergeside şöyleydi.

 

İOANNİS KORANDİS HALİT EREN İÇİN MECLİSE SORU ÖNERGESİ SUNDU

 

“Yunan vatandaşlığından ıskat edilen ve istenmeyen kişi sayılan bir Gümülcine’li Trakya ziyareti sırasında Davutoğlu’na refakat etti!!!

 

Bahsekonu olay, konuyla ilgili olarak Meclis’e bir soru önergesi sunan LAOS Milletvekili Ioannis Korantis tarafından ortaya çıkarıldı. Soru önergesinin metni aşağıdaki gibidir:

 

Soru

 

Dışişleri Bakanı Sayın D. Droutsas,

Vatandaşı Koruma (Kamu Düzeni) Bakanı Sayın H. Papoutsis.

 

Konu: Türk propagandacısının Trakya ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na refakat etmesi.

 

Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu’nun iki günlük ‘özel’ Trakya ve Makedonya gezisi sırasında kendisine İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) tarafından finanse edilen ve Türkiye’nin yurtdışındaki en güçlü propaganda mekanizmalarından birini oluşturan IRCICA’nın Başkanı Halit Eren eşlik ediyordu.

 

Gümülcine kökenli olan Halit Eren, değişik kaynaklardan elde edilen bilgilere göre Yunan vatandaşlığından ıskat edilmiş olup, ilgili makamlar tarafından adına kırmızı bülten çıkarılmıştır.

 

Bu çerçevede Sayın Bakanlara sorulur:

 

a) Halit Eren’in aleyhine kırmızı bülten çıkarıldığı teyit edilmekte midir?

 

b) Eğer teyit ediliyorsa, bu hangi Bakanlığın girişimiyle ve ne zaman olmuştur?

 

c) Yukarıda bahsekonu bülten hala geçerli midir? Eğer öyleyse, Halit Eren’in Yunanistan’a girişine izin verilmesi ve anılan bültenin görmezden gelinmesi için kim talimat vermiştir? Bahsekonu talimat yazılı mı yoksa sözlü olarak mı verilmiştir?

 

Ioannis Korandis

Soru sahibi Milletvekili'”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz