Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KONYA’DA RESTORE EDİLEN KİLİSENİN FOTOĞRAFLARI ATİNA’DA SERGİLENDİ

KONYA’DA RESTORE EDİLEN KİLİSENİN FOTOĞRAFLARI ATİNA’DA SERGİLENDİ

18
0

Konya’nın Sille köyünde restore edilen Rum Ortodoks kilise ve tarihi eserlerin fotoğraflarının bulunduğu sergi Atina’da açıldı.

AB Bakanlığı tarafından finanse edilen ve İmrozlular Derneği binasında açılışı yapılan “Oh my God, Sille” adlı serginin açılışında konuşan Atina Büyükelçisi Kerim Uras, “Uzun yıllar bir arada yaşamış ve çok fazla ortak noktası bulunan iki halkın her iki ülkede inşa ettiği çok sayıda tarihi esere sahip çıkması bizim için önemli” dedi.

Bu ve benzeri sergilerin ortak kültür ve geçmişi paylaşan Türk-Yunan halklarının birbirlerini daha iyi anlamaları ve yeniden yakınlaşmaları için olumlu bir fırsat olduğunu ifade eden Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, her iki ülkedeki tarihi eserlerin restore edilerek insanlığın ortak mirasına tekrar kazandırılmasının önem taşıdığını belirtti.

Ağustos ayında Selanik’teki Atatürk Evi Müzesinin açılışında görüştükleri Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in konuşmasına da sözlerinde yer veren Büyükelçi Uras, Kapadokya’daki 500 kadar Kilise, Şapel ve Manastırın da peyderpey restore edileceğini, bu yolda hizmet ve çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

 

“Türk-Yunan halklarının birbirlerini daha iyi anlamaları ve yeniden yakınlaşmaları için olumlu bir fırsat”

Büyükelçi Uras ayrıca Rodos Adası’nda geçen hafta yaşanan sel felaketinde zarar gören Osmanlı eserlerinin de restorasyon çalışmalarına başlandığını dile getirerek, “Böylelikle bu restorasyonların tek taraflı değil iki taraflı olduğunu memnuniyetle bildirmek istiyorum. İki halkı birbirine daha da yakınlaştıran faaliyetlerinden dolayı herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği ve Atina Pire Başkonsolosluğu himayesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kılıçarslan Gençlik Merkezi, İmrozlular Derneği işbirliğiyle gerçekleştiren serginin açılışına Atina Pire Başkonsolosu İsmail Sefa Yüceer, Müsteşar Barış Kalkavan ile çok sayıda davetli katıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz