Ana Sayfa Yunanistan Haber Konferansa Katıldı, İkili Görüşmeler Yaptı

Konferansa Katıldı, İkili Görüşmeler Yaptı

0
0

Almanya’nın Wiesbaden kentinde düzenlenen 28. Avrupa Orduları Konferansı’na katıldı.

Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralambos Lalusis, 15-17 Haziran 2021 tarihleri ​​arasında ABD-Avrupa-Afrika AFR Komutanlığı (USAR) himayesinde Almanya’nın Wiesbaden kentinde düzenlenen 28. Avrupa Orduları Konferansı’na katıldı.

Avrupa’da savunma işbirliği ile ilgili önde gelen faaliyetlerden biri olan Konferansa, ABD-Avrupa-Afrika Komutanlığı (USAREUR-AF), Avrupa Devletleri, ABD, Kanada ve ABD Genelkurmay Başkanları ve İsrail (temsilcisi) katıldı.

Konferansın oturum aralarında Yunanistan Kara Kuvvetleri (GES) Komutanı Korgeneral Haralambos Lalusis, Amerikalı mevkidaşı General James C. McConville ile bir araya geldi. İkilinin görüşmesinin mükemmel bir atmosferde gerçekleştiği ve iki taraf arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesine yönelik ortak niyetin not edildiği belirtiliyor.

Ayrıca GES Komutanı Korgeneral Haralambos Lalusis, toplantı sonrasında, Avrupa ve Afrika Kuvvetleri Komutanı General Christopher Cavoli ile de bir araya gelerek Dedeağaç bölgesindeki ve devam eden diğer birçok konuyu ele aldıkları belirtiliyor.

Konferansın ana teması, Kara Kuvvetlerinin modernizasyonuydu. Gerçekleştirilen konuşmalarda, COVID-19 pandemisinin yol açtığı sorunlara kapsamlı bir şekilde değinildi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz