Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KONAK VE DRAMA KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

KONAK VE DRAMA KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

10
0

Yunanistan’ın Drama kentinin Belediye Başkanı Kyriakos Grigoriou, Meclis Başkanı Theodoros Mpessas ve meclis üyeleri Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’ı ziyaret etti. Türkiye, Yunanistan ve Romanya’nın ortaklığında Nisan ayı sonunda başlayacak olan AB destekli ‘İzmir Kültür ve Sanat Festivali’kapsamında geçtiğimiz ay Drama’ya giden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan’a iadeyi ziyarette bulunan Dramalı heyetle sıcak bir görüşme gerçekleşti.

Başkan Tartan, Drama Belediye Başkanı’nı ve beraberindeki heyeti İzmir’de ağırlamaktan mutlu olduğunu, kurulan dostluğun devam edeceğini ifade etti. İzmir ve Drama’nın kardeş şehir olması için adımlar atıldığını kaydeden Başkan Tartan,

“Kardeşlik ve dostluk ilişkisiyle ilgili çalışmaları başlattık. Drama ile kardeş şehir olmaktan onur duyacağız” dedi. Milletvekilliği döneminde Türk-Yunan dostluk grubunu ilk kuran kişi olduğunu kaydeden Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti: “Birbirini seven iki toplum arasında kültürel ve sanatsal aktivitelerin dışında ekonomik anlamda da aracılık etmek gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda üstümüze düşeni yapmaya hazırım. Kardeş şehir olarak dostluğumuzu daha da pekiştirerek sürdürmeyi diliyorum.”Drama Belediye Başkanı Kyriakos Grigoriou da festival partneri olan Konak Belediyesi ile çalışmaktan, İzmir’de olmaktan mutlu olduklarını ifade ederek, “İzmir Konak’ta içtenlikle karşılandık. Türk tarafından kardeş olmak için doğru belediyeyi bulduğumuzu düşünüyorum. Bunu bütün samimiyetimle söylüyorum. Biz doğruyu yapıyoruz. Konak ile kardeş olmak bize ayrıcalık katacaktır” diye konuştu.

 

Görüşmede Nisan ayı sonunda başlayacak ‘İzmir Kültür ve Sanat Festivali’ kapsamında Drama Sinema Festivali’nde dereceye giren 5 filmin gösterilmesi planlandı. Ziyarette Başkan Tartan konuklara çeşitli hediyeler de sunarak Türk konukseverliğini gösterdi. Tartan, gümüş kahve fincanı ve İzmir’i gösteren bir tablo hediye ederken, konuk Belediye Başkanı Kyriakos Grigoriou da Yunan mitolojisinde Şarap Tanrısı olarak bilinen ve Drama’nın sembolü Dionysos heykeli, Drama’da üretilen şarap ve barışın simgesi olan bronz bir zeytin ağacı heykeli hediye ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz