Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KOMUTANLARDAN BOMBA TEKLİF: “ÇOK GEÇ OLMADAN VATANDAŞLARA SİLAH VERELİM VE EĞİTELİM”

KOMUTANLARDAN BOMBA TEKLİF: “ÇOK GEÇ OLMADAN VATANDAŞLARA SİLAH VERELİM VE EĞİTELİM”

29
0

Başbakan Çipras’a yönelik çağrıda bulunan Kurmay komutanları; “çok geç olmadan vatandaşlara silah verelim ve eğitelim” teklifi götürdükleri belirtiliyor.

Pronews.gr sitesinde yer alan habere göre, Yunan Ordusu’nun Kurmay komutanları tarafından Başbakan Çipras’a yönelik “çok geç olmadan vatandaşlara silah verelim ve eğitelim” teklifi yapıldığı belirtiliyor.

Teklif komutanlar tarafından ilk olarak Savunma Bakanı Kammenos’a iletildiği, daha sonra da Kammenos ile birlikte Başbakan Çipras’a götürülen teklifin şu an itibarıyla kabul edilip edilmeyeceği gizemini koruyor. Ancak kabul edilse dahi bu orta vade uygulamanın en erken gelecek sonbaharda başlayarak iki yıl gibi bir süre zarfında tamamlanacağı ifade ediliyor.

Teklifin, vatandaşlar arasında Etnik Muhafız karakterinin yaygınlaşarak benimsenmesi sonucunda, vatandaşlara evlerinde bulundurmak üzere silah ve mühimmat verilmesi öngörülüyor.

Haberde, kuvvet komutanlarının her birinin kendilerine göre gerekçeleri bulunduğunu, 1980 yılından bu yana silah depolarında kullanılmayan 50.000-100.000 adet G-A3/A4 piyade tüfeği bulunduğu belirtiliyor.

Ayrıca eski bir planlamaya göre de, 15.000 adet FN/FAL makineli saldırı piyade tüfeğinin, özel kuvvetlerde askerliğini yapmış Batı Trakya bölgesindeki yedeklere verilmesin öngörüldüğü de belirtiliyor.

Eğer uygulama devreye girerse her silaha 100 adet mermi verilecek, silah ve mermilerin bakımının iyi derecede saklanması şartı getirileceği belirtilirken, silah alacak vatandaşların yılda bir hafta eğitim alması zorunluluğu da olacak. Vatandaşların evlerinde bulunduracağı silah ve mühimmatın belirli dönemlerde askeri uzamanlar tarafından kontrol edileceği de ifade ediliyor.

Son olarak, Başbakan Çipras’ın bu teklifi aldığı, ancak ciddi çekincelerinin olduğu ifade ediliyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz