Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KOMUTANDAN YUNANLI PİLOTLARA “SAKİN OLUN VE KENDİNİZE HAKİM OLUN” ÇAĞRISI

KOMUTANDAN YUNANLI PİLOTLARA “SAKİN OLUN VE KENDİNİZE HAKİM OLUN” ÇAĞRISI

20
0

Yunanistan Taktik Havacılık komutanı Hristos Hristodulu Skiros adasına kadar bizzat F-16 savaş uçağıyla uçarak 135. Hava Üssü’nde (Readiness) görev yapan pilotlara “sakin olun ve kendinize hakim olun” çağrısı yaptı.

Son döneme Ege denizinde Türk savaş uçakları ile Yunan savaş uçakları arasında yaşanan “it dalaşları” Yunanlı pilotları germiş olacak ki Taktik Havacılık komutanı Hristos Hristodulu Skiros adasına kadar bizzat F-16 savaş uçağıyla uçarak 135. Hava Üssü’nde (Readiness) görev yapan pilotlara “sakin olun ve kendinize hakim olun” çağrısı yaptı.

Komutan Hristodulu pilotlarla yaptığı sohbet toplantısında kendilerine “acemi Türk pilotların oyununa gelmeyin, biliyorum gergildiniz ancak sizler sakin olun ve kendinize hakim olun ki istenmedik bir olay meydana gelmesin. Türkiye zaten bunu istiyor” dediği belirtiliyor.

Komutan Hristodulu ayrıca adada konuşlanan 7.Kontrol ve Erken Uyarı Merkezi Taburu’nu (7 η ΜΣΕΠ) ve 22.Güdümlü Füze Taburu’nu (22η ΜΚΒ) ziyaret ederek uyarılarda bulunduğu belirtiliyor.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz