Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KOCİAS: “ÇOK AŞAMALI BİR BULUŞMA OLDU”

KOCİAS: “ÇOK AŞAMALI BİR BULUŞMA OLDU”

13
0

Yunanistan Dışişleri Bakanı Sayın Nikos Kocias, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu ile İstanbul’da yaptığı görümeden sonra Yunan basınına yaptığı açıklamda, “çok aşamalı bir buluşma oldu” dediği ifade ediyor.

11 Mayıs 2015 Pazartesi günü İstanbul’da gerçekleşen görüşmede T.C. Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun yanısıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Sayın Feridun Sinirlioğlu, Atina Büyükelçisi Sayın Kerim Uras ve üst düzey bürokratlar da hazır bulundu. Görüşmede iki ülke arasında güven arttırıcı önlemlerin ele alındığı belirtiliyor.

Samimi ve sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede Dışişleri Bakanı Sayın Kocias’ın Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile 12 Mayıs 2015 Salı günü Ankara’da bir görüşme yapmasının kararlaştırıldığı ifade ediliyor.

Görüşme esnasında Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Yunanistan Dışişleri Bakanı sayın Nikos Kocias’a, “Türkiye, Yunanistan’la her alanda işbirliğine ve yardıma hazır “dediği ifade ediliyor.

Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Sayın Kocias, Yunanistan’ın Türkiye ile birlikte Balkanlar’da ve Akdeniz’de ortak işbirliği yöntemlerinin araştırılmasını teklif ettiği belirtiliyor.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz