Ana Sayfa Yunanistan Haber KİSEA Önemli Kararlar Almak Üzere Toplanıyor

KİSEA Önemli Kararlar Almak Üzere Toplanıyor

0
0

Yunanistan Dışişleri ve Savunma Konseyi (KİSEA) Başbakanlık konutu Megaro Maksimu’da Başbakan Kiriakos Miçotakis başkanlığında 27 Nisan Salı günü toplanıyor. Toplantının ana gündem maddelerinden olan iki önemli maddenin, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin yeni yapılanmasına yönelik olması bekleniyor.

Bunlardan ilki, Yunanistan Donanması’nın Atina’nın Salamina’daki Navstatmos Deniz Üssü’nden sonra, Girit’in SUDA Üssü’nde de konuşlanmasına yönelik kararın alınması. Bununla, kısa süre sonra alınacak olan yeni Fırkateynlerin burada konuşlanması ve Akdeniz bölgesindeki operasyonel gücün arttırılması hedefleniyor.

İkincisi ise, Özel Kuvvetlerle ilgili. Bu alanda kendisinin de Özel Kuvvetlerden gelen bir Genelkurmay Başkanı olan Konstantinos Floros’un ısrarla talep ettiği üzere Özel Harp Komutanlığı İdaresi’nin oluşturulması.

Bu Özel Harp Komutanlığı İdaresi, doğrudan Genelkurmay Başkanına bağlı olacak ve emrinde gerekli tüm araçlara ve personele sahip tek bir ayrı birim olarak görev yapacak. Başka bir deyişle, amfibi keşif bölüklerine, keşif birimlerine ve helikopterlere sahip olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz