Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KIRKÖY’DE “1. MISIR FESTİVALİ ŞENLİĞİ”

KIRKÖY’DE “1. MISIR FESTİVALİ ŞENLİĞİ”

16
0

 

 

İskeçe’nin ova bölgesinde Topiros Belediyesi’ne bağlı Kırköy’de 23 Eylül 2012 tarihinde “1. Mısır Festivali” düzenlendi. Kırköyde düzenlenen festivalde Mısır, gölle (Suda kaynanmış Mısır) ve mangalda mısır pişirilerek, festivale katılanlara ikram edildi.

Festival öncesi İskeçe Türk Birliği Futbol takımı ile Batı Trakya İskeçe Ova Karması takımları kendi aralarında bir dostluk maçı oynadı. Maç sonucunda dostluk galip gelerek her iki takımın kaydetmiş olduğu birer gol ile maç, 1-1 sona erdi.

Kırköy meydanında düzenlenen etkinlik, İskeçe Türk Birliği Ova Folklor Ekibi’nin gösterisiyle başladı. Daha sonra “Grup Dies” ve “Grup Türkü”nün seslendirmiş olduğu birbirinden güzel şarkı ve türkülerle festivale katılan halk doyasıya eğlenme fırsatı buldu.

Geceye katılanlar arasında İskeçe SİRİZA milletvekili Hüseyin Zeybek, Rodop milletvekili Ayhan Kara Yusuf, İskeçe ili sabık milletvekili Çetin Mandacı, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı İrfan Uzun, Topiros Belediye başkanı Stelyos Hatzievangelou, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet kara, DEB Partisi İskeçe Teşkilatı Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu ve diğer sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz