Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “KIRKLAR KAPISI” TABELASINI SÖKTÜLER, T.C.BAŞKONSOLOSLUĞUN KAPISINA GETİRDİLER”

“KIRKLAR KAPISI” TABELASINI SÖKTÜLER, T.C.BAŞKONSOLOSLUĞUN KAPISINA GETİRDİLER”

15
0

Batı Trakya’da ipler geriliyor. Geçtiğimiz günlerde 23 Eylül 2012 Pazar gecesi Yunanistan’ın Evros ili Ruşenler köyü yakınlarında bulunan Seyyid Ali Sultan Dergahı’nın tabelası yerinden söktüler. Seyyid Ali Sultan Dergahı’nın ana giriş kapısında yer alan “Kırklar Kapısı” tabelası, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yerinden söküldü.

Dünyanın sayılı dört dergahından biri olan, aynı zamanda başta Batı Trakya Türk Azınlığı ve bölge halkı için manevi değeri büyük olan bu tarihi esere yapılan çirkin saldırıyı Seçek Azınlık Eğitim Ve Kültür Dernegi ve Dosluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Evros- Meriç İl Teşkilatı nefretle kınadı. Bir kez daha açıkça görüldü ki birileri ülkemiz Yunanistan’ın geçtiği zor bir dönemde karanlık oyunlarıyla Batı Trakya’da olayları tırmandırmak istiyor.

 

TABELA POSTANEYE GÖNDERİLMİŞ

Bu arada olayın üzerinden üç gün geçtikten sonra ilginç bir olay yaşandı. Tabelanın Gümülcine’deki Yunanca yayınlanan ve Batı Trakya Türklerine karşı yazılarıyla bilinen Antifonitis gazetesine gönderilmiş. 26 Eylül Çarşamba günü Antifonitis gazetesi sahibi Kostas Karaiskos, tabelayı eline alarak yanında daha birkaç kişiyle Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’na teslim etmek üzere Başkonsolosluk kapısına dayandı.

Başkonsolosluk yetkilileri sözkonusu tabelayı almayınca, Antifonitis gazetesi sahibi Karaiskos, tabelayı Başkonsolosluk kapısına bıraktı. Karaiskos, burada basın açıklaması yaparak olay yerinden ayrıldı. Karaiskos yaptığı açıklamasında, Trakya’nın Osmanlılar tarafından fethini anlatan sözkonusu tabelanın kabul edilemez olduğunu söyledi ve tabelayı asıl sahibine teslim etmek üzere Türk Başkonsolosluğu’na getirdiklerini öne sürdü.

SEÇEK DERNEĞİ VE DEB PARTİSİ’NDEN KINAMA

Yaşanan olayla ilgili Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği ile Dostluk Eşitlik Barış (D.E.B) Partisi bir kınama met yayınladı. Kınama metninde şu ifadelere yer verildi:

“Geçtiğimiz Pazar gecesi Evros – Meriç ilinde Ruşenler köyü yakınlarında bulunan Seyyid Ali Sultan Dergahı ana girişinde (Kırklar Kapısı) bulunan tabela, kimliği belirsiz kişiler tarafından yerinden sökülüp çalınmıştır. Batı Trakya Türk Azınlığı ve özellikle de bölge halkı için manevi değeri büyük olan bu tarihi esere, kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan çirkin saldırıyı Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği ve DEB Partisi Evros – Meriç İl Teşkilatı olarak nefretle kınıyoruz. Taş duvarları ve tabelaları sökmekle tarihi kimse değiştiremez.”

Kostas Karaiskos’un söyledikleri video izle:

http://rodopinews.gr/34731

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz