Ana Sayfa Yunanistan Haber KİNAL Partisinin Yeni Başkanı Nikos Andrulakis

KİNAL Partisinin Yeni Başkanı Nikos Andrulakis

5
0

Yunanistan’da “Değişim Hareketi” (KİNAL) Partisinin Başkan seçimi Andrulakis’in zaferi ile sonuçlandı.

İlk resmi sonuçlara göre Nikos Androulakis yüzde 68,42 ve Nikos Papandreu yüzde 31,58’lik bir yüzdeye sahip. Yorgo Papandreu seçimin galibi olan Nikos Andrulakis’i telefonla arayarak tebrik etti.

Yunanistan’da eski PASOK partisi şimdilerde ise “Değişim Hareketi” (KİNAL) Partisinin yeni Başkanı Nikos Andulakis oldu. İlk Pazar günü yapılan seçimlerde Nşkos Andrulakis ile Yorgo Papandreu yarışı ikinci haftaya taşımıştı. İkinci hafta yapılan seçimlerin galibi Nikos Andrulakis oldu ve KİNAL Partisinin başına geçti. Böylece Yunanistan’da şimdilik “Papandreu” lar sülalesi dönemi kapanmış oldu.

Rodop ilindeki sandıktan çıkan sonuçlara göre Nikos Andrulakis, Yorgo Papandreu’nun 510’una karşı 823 oyla galip geldi.

Andrulakis-Papandreu arasındaki en büyük fark, Gümülcine’de kurulan üç sandıkta görüldü ve Andrulakis, rakibinin 275’ine karşı 589 oy aldı.

Andrulakis Sirkeli köyündeki sandıkta Papandreu’nun 124 oyuna karşı 133 oyla galip geldi.

Şapçı ve Yassıköy’deki sandıklarda ise Papandreu galip geldi. Andrulakis, Maronia-Şapçı Belediyesi seçim bölgesinde 68’e karşı 64 oy alırken, Yassıköy seçim bölgesinde Papandreu’nun 43’üne karşı 37 oy aldı.

Nikos Andrulakis İskeçe ilinde 1.027 oyla (%70,5) seçimi kazanırken rakibi eski Başbakanlardan Yorgo Papandreu ise 423 oy (%29,5) alarak ikinci sırada tamamladı.

Nikos Andrulakis kim?

Nikos Andrulakis, Değişim Hareketi – PASOK tarafından 12 Aralık Pazar gecesi seçilen 6. Başkan oldu. Şu anda Avrupa Parlamentosu’ndaki Yunan Sosyalistler ve Demokratlar delegasyonunun başkanı ve aynı zamanda milletvekili.

1979 Girit Kandiye (İraklio) doğumlu. Trakya Demokritus Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu ve “Yeni Malzemeler ve Çevre” programında yüksek lisans diplomasına sahip.

Mart 2013’te PASOK Merkez Siyasi Komitesi Sekreteri seçildi.

Mayıs 2014’te Elia-Demokrat Listesi’nde ilk kez Avrupa Parlamentosu milletvekili seçildi.

İlk dönemde Dışişleri Komitelerinde ve Çin Halk Cumhuriyeti ile İlişkiler Delegasyonu’nda görev yaptı.

Ayrıca Çevre, Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği, İnsan Hakları, Güvenlik ve Savunma Komiteleri Bakan Yardımcısı ve AB-Latin Amerika Parlamenterler Meclisi Delegasyonu görevlerinde bulundu.

Ocak 2016’da Sosyalist Grubun önerisi üzerine, Avrupa Parlamentosu’nun Otomotiv Endüstrisinde Emisyon Önlemlerini İnceleme Komitesi’ne Tam Üye olarak (Volkswagen Skandalı) katılmaya seçildi.

Yeni dönemde (Mayıs 2019) Güvenlik ve Savunma Komitelerinin yanı sıra AB-Latin Amerika Parlamenterler Meclisi Delegasyonu Başkan Yardımcılığı yaptı.

Ayrıca Uluslararası Ticaret Komitesi ve ACP-AB Karma Parlamenter Asamblesi Delegasyonu’nun kilit üyesi ve Dış İlişkiler, Çevre, Halk Sağlığı ve Gıda Güvenliği Komitesi, Balıkçılık Komitesi’nin ve Sayaç Balıkçılık Güney Pazarı (Mercosur) yedek üyesi olarak görev yapıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz