Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KİLİMLİ VE İSTANKÖY’DE, KARDAK’IN 20’İNCİ YILINDA ANMA

KİLİMLİ VE İSTANKÖY’DE, KARDAK’IN 20’İNCİ YILINDA ANMA

24
0

Türkiye ile 1996 yılında yaşanan Kardak krizi sırasında düşen helikopterde yaşamını yitiren 3 Yunan subayı, olayların yıldönümünde Kilimli (Kalimnos) ve İstanköy (Kos) Adaları’nda düzenlenen törenlerle anıldı.

Türkiye ile 1996 yılında yaşanan Kardak krizi sırasında düşen helikopterde yaşamını yitiren 3 Yunan subayı, olayların yıldönümünde Kilimli (Kalimnos) ve İstanköy (Kos) Adaları’nda düzenlenen törenlerle anıldı. Türk ve Yunan botlarının anma sırasında kayalıklara 1 mil mesafede bekledikleri Yunan internet sitelerinde yer aldı.

Türkiye ile Yunanistan’ı 1996’da savaşın eşiğine getiren Ege’deki Kardak Kayalıkları’nda geçen 28 Ocak’ta, Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un, burada düşen helikopterde ölen Yunan subaylar Kristodulos Karathanasi, Panagiotis Vlachakou ve Hector Gialopso için çelenk bırakması ile yaşanan hareketlilik, olayların yıldönümünde de devam etti. Üç Yunan subayı için, Kardak’ta yaşanan gerginliğin 20’inci yılında Kilimli ve İstanköy Adaları’nda anma töreni düzenlendi. Her iki adadaki meydanlarda, ölen subaylar anısına dikilen anıt etrafında düzenlenen törenlere Yunan subaylar, yerel yöneticiler de katıldı.

Yunan internet sitelerindeki haberlerde, törenlerin yapıldığı sırada 2’si Türk, 1’i Yunan sahil güvenlik botunun Kardak Kayalıkları’na geldikleri ve burada bekledikleri belirtildi.

1996 yılındaki Kardak Kayalıkları’ndaki kriz sırasında düşen helikopterdeki 3 Yunan subayı yaşamını yitirmişti.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz