Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KIBRIS’LI RUMLAR SPOR’A SİYASETİ KARIŞTIRDI, ORTAM GERİLDİ

KIBRIS’LI RUMLAR SPOR’A SİYASETİ KARIŞTIRDI, ORTAM GERİLDİ

24
0

Kıbrıs Rum Kesimi futbolcuları spor’a siyaseti karıştırdı ve bir anda sahada ortalık karıştı.

Kıbrıs Rum Kesimi futbolcuları spor’a siyaseti karıştırdı ve bir anda sahada ortalık karıştı. Rum futbolcu Andreas Kiriaku maçın hakemi bitiş düdüğünü çalmasıyla birlikte saha içinde “hiç kimse birşeyi unutmuyor, hiç birşey unutulmuyor” diyerek ortamı gerdi ve olanlar oldu.

“Hiç kimse birşeyi unutmuyor, hiç birşey unutulmuyor.  Türkiye’nin içinde tarih yazdık. Bunun bir parşası olduğum için gururluyum. Türkler şimdi iyi yaptınız görün kim olduğumuzu”

Futbolcu Andreas Kiriaku maç sonrası da yaptığı açıklamada, “Hiç kimse birşeyi unutmuyor, hiç birşey unutulmuyor.  Türkiye’nin içinde tarih yazdık. Bunun bir parşası olduğum için gururluyum. Türkler şimdi iyi yaptınız görün kim olduğumuzu” diyerek spor2a siyaseti karıştırdı ve ortamı gerdi.  

Türkiye U21 Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası Elemeleri grup karşılaşmasında son 5 maçından 4 yenilgi almış olan Güney Kıbrıs’a 1-0 mağlup oldu. Karşılaşmada gerginlik yaşandı.

Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı’nın 1-0 mağlup olduğu Kıbrıs Rum Kesimi maçının ardından yaşanan olaylar sonrası geniş güvenlik önlemleri alındı.

Ay-yıldızlı takım, UEFA U-21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Kıbrıs Rum Kesimi ile karşı karşıya geldi. Kıbrıs Rum Kesimi, 21. dakikada bulduğu golle karşılaşmayı 1-0 kazandı.

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından Türk sporcular ile Rum sporcular arasında gerginlik yaşandı. Edinilen bilgiye göre Kıbrıs Rum Kesimi, maç sonunda ırkçı sevinç gösterilerinde bulundu. Türk sporcular da buna tepki gösterince iki takım oyuncuları arasında tartışma çıktı. Araya giren güvenlik güçleri, olayın büyümesini engelledi.

Osmanlı Stadı’nda oynanan mücadele sonrası soyunma odası koridorlarında önlem alan güvenlik, iki takım futbolcularını karşı karşıya getirmedi. Ankara Emniyeti Güvenlik Şubesi, Spor Güvenlik Şubesi ve Çevik Kuvvet yaklaşık 80 kişiyle olayların büyümemesi için güvenlik önlemi aldı.

Öte yandan UEFA Gözlemcisi de, saha içinde yaşanan olayları raporuna yazdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz