Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KERMES ETKİNLİĞİ ZEYTİNBURNU BATI TRAKYA CAMİİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

KERMES ETKİNLİĞİ ZEYTİNBURNU BATI TRAKYA CAMİİ’NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

19
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkez Kadın Kollarının Ana Kucağı Öğrenci Bursu Projesine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği kermes etkinliği Zeytinburnu Batı Trakya Camii’nde gerçekleştirildi.

Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin ve çok sayıda Batı Trakya’lının katıldığı etkinliğe çevre halkı da yoğun ilgi gösterdi.

Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin yaptığı açıklamada, “Kadın Kollarımız uzun süredir sürdürdüğü Ana Kucağı Burs Projesi Genel Merkez olarak bizim dayanışma ayağımızın en önemli projelerimizden biridir. Batı Trakya’dan kopup gelen ve burada öğrenimlerine devam eden öğrencilerimize bir nebze katkı sağlamak toplum dayanışması adına büyük önem arz etmektedir. Her yıl bursiyer sayımızı artırabilmek adına düzenlediğimiz etkinliklerimizden birini de bugün burada kadın kollarımız kendi emeklerini katarak hazırladıkları Batı Trakya’nın yöresel damak tatlarını kermese katılanlara sunmakta ve bursiyer öğrencilerimize katkı sağlamaktadırlar. Ben başta kadın kolları başkan ve üyelerini, sonrada buraya gelip katkı sağlayan tüm hemşehrilerimi kutlar ve şükranlarımı sunarım” dedi.

Kadın Kolları Başkan Gülşen Kocahmet de yaptığı açıklmada, “Bugün burada beklediğimizin dört beş misli bir katılımla karşılaşmak bizleri çok mutlu etti. Kadın Kolları olarak bundan sonrada bu ve benzer faaliyetlerle daha sık hemşehrilerimiz ile bir araya geleceğiz. Ayrıca planladığımız çalışmalarla da sadece Türkiye’deki değil Batı Trakya’daki Kadın Platformu Üyesi STK’larla da ortak organizasyonlarla huzurunuzda olacağız. Bunun yanında şubelerde kurulan ve kurulmaya çalışılan kadın kollarımızla da Türkiye genelindeki organizasyonlar ile ses getirmeye ve Batı Trakya Türklerinin sesini duyurmaya devam edeceğiz. Ben bugün burada ilk başta emeklerini ortaya koyan yönetim kurulu üyelerime ve daha sonra da bu muhteşem tabloyu yaratan hemşehri ve katılımcılara teşekkürü borç bilir şükranlarımı sunarım” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz