Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KERAMARİS: “KATTİYETLE HİÇ BİR ŞEKİLDE TÜRK DİLİNİ YASAKLAMIYORUM”

KERAMARİS: “KATTİYETLE HİÇ BİR ŞEKİLDE TÜRK DİLİNİ YASAKLAMIYORUM”

29
0

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris “kattiyetle hiç bir şekilde Türk dilini yasaklamıyorum” dedi.

BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin, son günlerde gündeme oturan ve Azınlık okullarında Türk dilinin yasaklanması ile ilgili iddiaları Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Eğitim Müdürü Panayotis Keramaris’e sordu. keramaris böyle bir olayın söz konusu dahi olmadığı dile getirdi.

Keramaris röportajında şu ifadeleri dile getirdi.

“Beni tanıyanlar, gönderilen genelge ile ilgili benim tarafımı alacaklarına inanıyorum. Benim için hiç bir konu yok. Kötü yere söz konusu genelge için bu kadar kavga bu kadar gürültü kaldırıldı. Genelge ne diyor, okullarımız devletin resmi dilini kullansınlar.

Bana karşı yalan ve iftirayla benim Türk dilini yasakladığım yayıldı. Böyle konular benden uzak. Öncelikle bu benim karakterimde değil, ben ne söyleyeceksem gözünün içine bakarak söylerim. Türk dilini yasaklamadım ve belgelerimde hiç bir yerde Türk dilinin yasaklandığı yansıtılmamaktadır. Kaldı ki okullarımız çift dilli, öyle veya böyle Yunanca ve Türk dilini okutuyoruz.

Ne diyorum, ancak bazı okullarda Yunan dili hiç duyulmuyor. İster sendikacıların, isterse iller bazında komisyonlarda görev yapan Azınlıktan seçilmiş meslektaşlarımın veya okulların açıklamalarında, Müslüman hemşerilerimizin Yunan dili öğrenimini de iyileştirebilmemiz için devletin resmi dili olan Yunanca’nın da duyulması lazım. Bir kez daha söylüyorum, bilmiyorum daha nasıl söylesem kattiyetle hiç bir şekilde Türk dilini yasaklamıyorum.

Olay Bakanlığa kadar vardı. Ancak benim bugün burada üç Milletvekiliyle de bir görüşmem oldu. Sayın Zeybek, Sayın Mustafa ve Sayın Karayuf’la. Gerekli bilgilendirmem onlara da oldu. Orada da bu sizlere söylediklerimi onlara da söyledim. Benim için bu konular asılsız var olmayan konulardır. Birileri bulunmuş ve konu yaratsınlar diye fırsat bularak azınlıkla çoğunluk arasında benim üzerimden azınlıkla devlet arasında mı diyeyim. Onun için bu konuyu asılsız olarak değerlendiriyorum ve terkar ederek ne Bakanlık tarafından ne de benim tarafımdan Türk dilinin yasaklanması söz konusu dahi değildir.”       

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x425b0x_keramarisin-turkce-dili-kullanimiyla-ilgili-aciklamasi_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz