Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KEMAL SİNAN TÜZÜN: “BİZİM KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK, SİZ ÜRETİN BİZ ALIRIZ”

KEMAL SİNAN TÜZÜN: “BİZİM KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK, SİZ ÜRETİN BİZ ALIRIZ”

12
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, 15 Ocak 2013 tarihinde Gümülcine’de, işadamlarına bir yemek verdi. Yemeğe başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Muavin Konsolos Alper Atak, T.C. Kuzey Yunanistan Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, T.C. Ziraat Bankası Gümülcine Şubesi Müdürü Çağrı İzmirlioğlu ve çok sayıda işadamı katıldı.

Yemekte Kemal Sinan Tüzün bir konuşma yaptı. Geçtiğimiz Cumartesi günüden beri burada temaslarını sürdüren Ataşe Kemal Tüzün; işadamlarını teke teke, muhattap almak istemediklerini, daha ziyade bölgelerdeki Ticaret ve Sanayi Odaları’nı muhattap aldıklarını belirtti.

Selanik Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün konuşmasına şöyle devam etti:

“Sizlerden istediğimiz; Ticaret Odaları’nın önderliğinde birlikte hareket edin. Yunan medyası, ‘Türkiye ekonomi diplomasisi Yunanistan’a damgasını vurdu’ dedi”

“Öncelikle başta sayın Başkonsolosumuz ve tüm katılımcılar; böyle bir toplantıya katıldığınız için herkese teşekkür ediyorum. Kısaca ben kendimi  tanıtmak istiyorum. Dışişleri Bakanlığı altında Ekonomi Bakanlığı’na bağlı olarak görev yapıyorum. Ayrıca Türkiye’den Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın hepinize sevgi ve selamlarını iletmek istiyorum. Hükümetimizin son on yılda bu konuda göstermiş olduğu hassasasiyet, bizlerin çok daha rahat çalışmamızı sağlamış durumdadır. Ben güçlü bir ülkenin, güçlü bir Ticaret Ataşesiyim. Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Ataşesi olarak ilk defa Volos’a kadar indim. Çünkü benim bölgem Dedeağaç’tan başladı ve bütün sahayı dolaştım. 27 tane Ticaret Odası’nı ziyaret ettim. Bu ziyaretlerimizin ardından Yunanistan’daki Ticaret Odası Başkanlarına, Selanik’te bir toplantı düzenledik. Bunu ülkemizin gücünü göstermek için düzenlemiş olup, bu toplantıya bütün Yunanistan Ticaret Odası Başkanları katıldılar. Bu toplantıda, Türkiye ve Yunanistan ile ilgili çok güzel bir diyalog oldu. Bunun arkasından Yunan medyası, ‘Türkiye ekonomi diplomasisi Yunanistan’a damgasını vurdu’ dedi.”

Ben Ticaret Odaları’na şunu söylüyorum. Siz üretin, biz alırız”

“Bizlerin Ticaret Ataşesi olarak bundan altı yıl önce kadromuz 80 idi. Şu anda dünyanın her noktasında 250 tane kadromuz var. Her yerde bir Ticaret Ataşemiz, Ticaret Müşavirimiz var. Bunların da görevi sizlere hizmet etmek, sizlerin isteklerinizi karşılamak, iş alanlarında sizlere cevap vermektir. Onun için bizleri kullanın. Diyelim ki herhangi bir ülkeye iş yada ticaret yapmak için gideksiniz, ülkemizin Ticaret Ataşe temsilciliklerine ulaşmanız yeterli olacaktır. Bizler Yunanistan’da geçen 1,2 milyarlık pamuk aldık. Onun dışında ham ve konserve olarak bütün şeftali ve meyve sularını aldık. Bunun yanında bir miktar da hayvan ve et ürünlerini aldık. Ben Ticaret Odaları’na şunu söylüyorum. Siz üretin, biz alırız.

“Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok”

“Bunu İskeçe’deki Ticaret Odası’na açık ve net olarak söyledim. Bizler bundan çok memnunuz. Ben Ticaret Odası kanalıyla bütün soydaşlarımıza da ilettim. Sizlerden istediğimiz; Ticaret Odaları’nın önderliğinde birlikte hareket edin. Ticaret Odalarıyla birlikte hareket ederseniz, bizlerin sizlere ulaşmamız daha kolay olur. Son olarak Yunanistan’ın bu kadar zor durumda olmasına rağmen sizlerin göstermiş olduğunuz çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Burada hedefimiz, daha iyi ve başarılı işler yapmaktır. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok, bunu çok net bir şekilde söylüyorum. Bizim amacımız komşu ülkelerle işbirliği içerisinde ticaret yapmaktır. Bunun altında hiç kimse bir art niyet aramasın.”

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de burada yapmış olduğu konuşmada, amaçlarının her zaman Türkiye ve Yunanistan arasındaki bölgede işbirliğini arttırmaya yönelik, işadamlarına katkı sağlamak ve bu tür ticaret ilişliklerini desteklemek olduğunu ifade etti.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz