Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KELSTERBACH BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BİR BATI TRAKYA TÜRKÜ

KELSTERBACH BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI BİR BATI TRAKYA TÜRKÜ

19
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Denetim Kurulu Eski Üyesi ve Kelsterbach Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Üyesi Şevket Cevdet, Kelsterbach Belediye Başkan Yardımcısı olarak 27 Mart 2011 tarihinden bu yana görev yapıyor. İskeçe’nin Kırkköyü’nde 1959 yılında dünyaya gelen Şevket Cevdet, 12 yıldır görev yaptığı DİTİB Kelsterbach Fevzi Çakmak Camii Derneği’nin son dört yıldır dernek başkanlığını yapıyordu.

 

Hür Seçmenlerin seçim başarısı

 

27 Mart 2011 tarihinde Almanya’nın Hessen eyaletinde yapılan yerel seçimlerde Hür Seçmenler Partisi’nden (“Freie Wähler”) aday olan Şevket Cevdet, 14.861 nüfuslu Kelsterbach’ın Belediye Başkan Yardımcısı seçildi. Hür Seçmenler Partisi, Kelsterbach ve çevresinde yasayan Batı Trakya Türkleri ile Türkiye Cumhuriyeti kökenli Türklerin birlikte kurduğu bir siyasi parti ve ilk kez katıldığı bu yerel seçimlerde yüzde 8,3 oy aldı. 37 sandalyeli belediye meclisine Hür Seçmenler Partisi’nden dört kişi seçildi. Belediye Başkan Yardımcısı Şevket Cevdet ile birlikte Hür Seçmenler Partisi Başkanı ve Belediye Meclisi Başkanı Yardımcısı Ayhan Işıklı ile Hür Seçmenler Partisi Başkan Yardımcısı Werner Goy ve Fatma Furneabdullah belediye meclisinde görev yapıyor.

 

Mart 2011’de gerçekleştirilen seçimlerde Sosyal Demokrat Parti’den (SPD) Manfred Ockel Belediye Başkanı seçildi. Hür Seçmenler Partisi, Kelsterbach’ta Sosyal Demokrat Parti ile koalisyonda kilit önemde bir parti durumunda… Hür Seçmenlerin Mart 2011’de seçimlerde elde ettiği başarı bölgede yaşayan tüm Türkler arasında büyük bir sevinç yarattı. Kelsterbach’ta seçimlerde elde edilen başarı, Batı Trakya Türkleri ile Türkiye Cumhuriyeti’nden Almanya’ya göç eden Türklerin birlikteliği ve uyum içerisinde çalışmalarının bir kanıtı… Bu başarı Alman siyasi partilerinde ve Alman kökenli siyasetçilerde büyük şaşkınlık yaratırken büyük Alman siyasi partilerinin Türk kökenli seçmenleri görmezden gelmesinin bir sonucu olarak Hür Seçmenler Kelsterbach’ta büyük bir başarı elde etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz