Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAZDAĞLARI’NDA TÜRK YUNAN DOSTLUĞU YÜRÜYÜŞÜ

KAZDAĞLARI’NDA TÜRK YUNAN DOSTLUĞU YÜRÜYÜŞÜ

12
0

Türkiye’deki Balıkesir ilinin Edremit ilçesine bağlı Akçay’da kurulu bulunan Trekking grubu üyeleri, Kazdağları’nda Yunanlılarla dostluk için yürüdüler.

Faruk Çağlar’ın öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyona 26 Türk,11 Yunanlı olmak üzere toplam 37 kişi katıldı.

Ekip, Akçay İş Bankası karşısındaki Mert kahvehanesinin önünden dolmuşlarla Kazdağları’ndaki Darıdere bölgesine gittiler. Burada Türk ve Yunalılardan oluşan ekip, İsviçre Alpleri’nden sonra oksijen yoğunluğu en fazla olan Kazdağları’nın eşsiz manzarasında piknik yaptılar. Burada trekkingciler, spor yapıp ve halay çektikten sonra yöresel sirtaki ve harmandalı oyunu oynadılar. Daha sonra neşe içinde zorlu 10 km’lik parkuru 6 saatte tamamladılar. Akşamı ekibe, Güre Afrodit Otel’de geleneksel Türk mutfağından birbirinden güzel hazırlanan yemeklerden ikram edildi. Konuklar burada Türk ve Yunan müzikleri eşliğinde, karşılıklı sirtaki ve harmandalı başta olmak üzere bütün oyunlardan örnekler sunarak unutulmaz bir gece geçirdiler.

Akçay Trekking Grubu Başkanı Faruk Çağlar, “Yunanlı ve Türkler arasında turizm anlamında dostluk köprüsü kuruldu. Biz 6-8 Ekim tarihleri arasında Yunanistan’ın Midilli Adasına giderek, Yunanlı dostlarımızın ev sahipliğinde orada trekking yapmanın keyfini yaşadık. Şimdi ise bizlerde onları Türkiye’ye davet ettik. Midilli Yürüyüş Grubu Başkanı Theodorus Kavrougenis ve yardımcısı George Giarlos’un öncülüğündeki 10 kişi Edremit’e geldi. Bizlerde onları en iyi şekilde ağırlayabilmek ve örnek Türk misafirperverliğini gösterebilmek için seferber olduk. Bu tarz organizasyonlar turizmin gelişmesine ivme kazandırıyor. Desteklerinden dolayı Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ve Güre Belediye Başkanı Kamil Saka’ya şükran borçluyuz.”dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz