Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAVALA-SAMSUN İLİŞKİLERİNDE BİR ADIM DAHA İLERİYE

KAVALA-SAMSUN İLİŞKİLERİNDE BİR ADIM DAHA İLERİYE

23
0

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Samsun’a giden Kavala bölgesi temsilcileri, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ı makamında ziyaret etti. Böylece kısa bir süre önce Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve beraberindeki heyetin Kavala’yı ziyaret etmesiyle başlayan kardeşlik ilişkilerinde bir adım daha atıldı.

Karşılıklı olarak Kavala ve Samsun arasındaki dostluk, kardeşlik, ticari ve sosyal işbirliğinin geliştirilmesi, tarihten gelen beraberlik olgusunun pekiştirilmesi gibi çok yönlü bir etkileşimin sağlanmasını amaçlayan Samsun gezisinde Büyükşehir Belediyesi’nin konuğu olan heyeti, Başkan Yusuf Ziya Yılmaz Büyükşehir Belediye binasının girişinde karşıladı.

 

Yusuf Ziya Yılmaz: “Bu ilişkileri keşke 10 yıl önce geliştirebilseydik.”

Kendisinin tütün yetiştiren bir ailenin çocuğu olduğunu ve o yıllarda tütün ekonomisinin Samsun için çok şey ifade ettiğini anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; “O dönemde Samsun’da birkaç tane tütün tüccarı vardı. Herkes tütünlerini bu tüccarlardan birisine satardı. Bunlardan birisi de, hiç unutmam, Kavalalılardı. Yani Kavala isminin Samsun için önemli bir yeri vardı. Ben de sonraki yaşantımda ve Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde Kavala’dan gelip Samsun’a yerleşmiş birçok aile ile tanıştım ve dost oldum. Şimdi tek üzüldüğüm şey, bu ilişkileri keşke 10 yıl önce geliştirebilseydik. Çok yol alırdık o zaman. Yine de bu değerli dostlarımızı burada görmek ve ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum; Hoş Geldiniz! ” diye konuştu.

 

Archelaos Granas: “İki taraf için de çok karlı olabilecek gelişim ve girişimleri bekliyoruz.”

Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Archelaos Granas, “İnsanların yaşam tarzları, yaşayış tarzları ve tarım alanları Samsun ile Kavala arasında çok benzerlik arz etmektedir. İki bölgenin bu benzerliğinden coğrafi ve sosyal benzerliğinden dolayı Mübadelede Samsun’u Kavala’ya, Kavala’yı Samsun’a taşımalarının en önemli nedenlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Burada çok kardeşce ve dostça karşılanıyoruz. İki taraf için de çok karlı olabilecek gelişim ve girişimleri bekliyoruz” dedi.

Ziyarete katılan Kavala bölgesi heyeti: Archelaos Granas (Doğu Makedonya ve Kavala Bölge G.Sekreter Yardımcısı), Angelos Tsatsoulis (Kavala Ticaret Odası Başkanı-Yunanistan Odalar Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı), Markos Dempas (Kavala Tic. Od. Başkan Yardımcısı), Georgios Fragkioglou (Turizmden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi), Christoulos Mihalakis (Kavala Belediye Bşk. Yrd.), Theodora Vavaleskou (Kavala Bld. Bşk. Yrd.), Savvas Michailidis (Sarışaban Belediye Bşk.), Dimitra Samidou (Sarışaban Bld. Gen. Sekreteri), Konstantinos Hatziemmanouil (Thasos Bld. Bşk.), Panagiotis Raftopoulos (Thasos Bld. Bşk. Yrd.), Vasileois Houlogis (Paggaio Bld. Bşk.), Kristallia Papanikolaou (Paggaio Bld. Turizm Komitesi Bşk.)

 

Bu arada karşılıklı konuşmaların ardından Kavala heyeti ve Başkan Yılmaz birbirlerine günün anısına bazı hediyeler takdim ettiler.

 

SAMSUN’UN KARDEŞİ KAVALA

Samsun-Kavala arasındaki iş birliğini geliştirmek için Kavala’dan Samsun’a giden heyet Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun-Kavala arasındaki ticari işbirliğinin artacağını, Kavala ile dost değil kardeş olduklarını söyledi.

Geleceğe yönelik müzakerelerin olacağını ifade eden Yunanistan Odalar Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Kavala Ticaret Odası Başkanı Angelos Tsatsoulis, Samsun ile iyi ilişkiler içersinde olacaklarını ve Samsun-Kavala arasında ticari ve kültürel ilişkiler alışverişinde bulunacaklarını ifade etti.

Ziyarete Doğu Makedonya ve Kavala Bölgesi Vali Yardımcısı Archelaos Granas, Yunanistan Odalar Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Kavala Ticaret Odası Başkanı Angelos Tsatsoulis, Başkan Yardımcısı Markos Dempas, Kavala Belediye Başkan Yardımcıları Christodoulos Michalakis ve Theodora Vavaleskou, Sarışaban Belediye Başkanı Savvas Michailidis, Taşoz Adası Belediye Başkanı Konstantinos Chatziemmanouil, Başkan Yardımcısı Panagiotis Raftopoulos, Paggaion Belediye Başkanı Vasilios Houlogis Belediye Turizm Komitesi Başkanı Kristalli Papanikolaou, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş, Samsun Turizmciler Derneği Başkanı Dilek Genç katıldı. Ziyaret sonrasında Kavala heyeti ve TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

 

KAVALA HEYETİ VALİ AKSOY’U ZİYARET ETTİ

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy 07.12.2012 Cuma günü saat 14.00’de, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Samsun-Kavala arasındaki iş birliğini geliştirmek için Kavala’dan Samsun’a giden heyeti Valilik toplantı salonunda kabul etti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Camaş ziyarette yaptığı konuşmasında, “Sayın Valim nezaketiniz ve bizleri kabul ettiğiniz için öncelikle size teşekkür ediyorum. Malumlarınız olduğu üzere Büyükşehir Belediye Başkanımızın ve sizlerin himayesinde Samsunumuz ile komşu ülkeler arasında sıcak ilişkiler geliştirmek üzere önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çerçevede Kavala bölgesine ziyaretimiz oldu. Onlarda bu komşu ülkeler arasında sıcak ilişkileri geliştirmek amacıyla Samsunumuzu ziyarete geldiler. “dedi.

Ziyarette Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi G.Sekreter Yardımcısı Archelaos Granas yaptığı konuşmasında, “Misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Kavala Bölgesi coğrafya olarak Samsun’a çok benzemektedir. İnsanların yaşam tarzları, yaşayış tarzları ve tarım alanları Samsun ile Kavala arasında çok benzerlik arz etmektedir. İki bölgenin bu benzerliğinden coğrafi ve sosyal benzerliğinden dolayı Mübadelede Samsun’u Kavala’ya, Kavala’yı Samsun’a taşımalarının en önemli nedenlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Burada çok kardeşce ve dostça karşılanıyoruz. İki taraf için de çok karlı olabilecek gelişim ve girişimleri bekliyoruz. Bizim bölgemizi de en kısa zamanda ziyaret etmenizi en içten dileklerimizle gönülden istiyoruz.” dedi.

Vali Sayın Hüseyin AKSOY ise yaptığı konuşmasında, “ Bütün misafirlerimize öncelikle Samsunumuza hoş geldiniz diyorum. Valiliğimi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi bakımından bu tür ziyaretler oldukça önemlidir. Umuyorumki sosyal ilişkilerin ötesinde önümüzdeki süreçte özellikle turizmde bu ilişkiler ticari ilişkilere de dönüşür ve yansır.

Ben de yaklaşık 10 gün önce Selanik’deki Turizm Fuarına katıldım. Selanik’de bir gün kalabildim. Bölgeyi gezme fırsatı vardı ama programlarım nedeniyle benim dönmem gerekliydi. Beraber gittiğimiz heyetin bir bölümü Selanik’de kalarak diğer bölgeleri de gezme fırsatı buldular. Umarım bir daha ziyaret etme fırsatı bulduğumuzda diğer bölgeleri de gezme olanağı yakalarız.

Umarımki bu ziyaret kapsamı içerisinde yapacağınız temaslar, ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlayacaktır. Ben tekrar bütün konuklarımızı Samsun’da görmekten büyük bir memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tekrara hoş geldiniz diyorum.” dedi.

Ziyarete ayrıca, Yunanistan Odalar Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Kavala Ticaret Odası Başkanı Angelos Tsatsoulis, Başkan Yardımcısı Markos Dempas, Kavala Belediye Başkan Yardımcıları Christodoulos Michalakis ve Theodora Vavaleskou, Sarışaban (Hrisoupoli) Belediye Başkanı Savvas Michailidis, Taşoz (Thassos) Belediye Başkanı Konstantinos Hatziemmanouil, Başkan Yardımcısı Panagiotis Raftopoulos, Paggaion Belediye Başkanı Vasileios Houlogis ve Belediye Turizm Komitesi Başkanı Kristalli Papanikolaou katıldı.

Ziyaret sonrasında Kavala heyeti Vali Sayın Hüseyin AKSOY’a Yunanistan ve yaşadıkları bölgeleri simgeleyen kitap ve çeşitli hediyeler takdim etti. Vali Sayın Hüseyin AKSOY ise Kavala heyetine “Samsun Kız Olgunlaşma Entitüsü”nün Lale işlemeli tablosunu ve üzerinde kilim motiflerinin bulunduğu el dokuması bir pano hediye etti.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz