Ana Sayfa Yunanistan Haber Kavala Amigdaleona Askeri Havaalanı Devrediliyor

Kavala Amigdaleona Askeri Havaalanı Devrediliyor

1
0

Yunanistan Savunma Bakanlığı’na ait Kavala’daki Amigdaleona (Mademli) askeri havaalanı değerlendirilmek üzere devrediliyor.

Yunanistan Savunma Bakanlığı’na ait Kavala’daki Amigdaleona (Mademli) askeri havaalanının değerlendirilmesi konusu, Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos tarafından ihale dosyasının imzalanmasından ve 19 Aralık Pazar günü Havacılık Sermaye Fonu Başkanı Dimitris Mihaloliakos ile yaptığı işbirliğinden sonra artık son aşamaya geldi.

Amigdaleona havaalanı, 1947 yılında ABD Marshall Planı’ndan sağlanan fonla inşaatına başlandı. Buraya Kavala Taktik Hava Kontrol Müfrezesi adlı bir Hava Kuvvetleri Birimi yerleştirildi. 1985’te Hrisupoli’deki (Sarışaban) yeni havaalanının inşaatı başladı, 1997’de Hava Müfrezesinin yer değiştirmesi gerçekleşti ve Amigdaleona havaalanı neredeyse o dönemden sonra hareketsiz kaldı.

Yunanistan Savunma Bakanlığı’na ait Amigdaleona havalimanı arazisinin değerlendirilmek üzere 40 yıllığına kiralama ihalesinin Egnatia Aviation Ltd. firmasına verilmesi, Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos tarafından onaylanması ve imzalanmasıyla tamamlandı.

Havacılık Hisse Fonu ile ilgili anlaşma, onu modern bir uluslararası havacılık alanında pilot eğitimi ve organizasyonu, havacılık yaygınlaştırma faaliyetlerinin desteklenmesiyle, Genel Havacılık, Hava Sporları, Havacılık vb. haline getirecek özel bir yatırım ve iş planı öngörmektedir.

Şirketin onaylı teknik teklifine göre toplam yatırım minimum 4.861.000 Euro tutarındadır. Amigdaleona havaalanının uluslararası standartlar ve parametrelerle yükseltilmesi ve yeniden açılması, havacılık faaliyetleri için bir çekim noktası olmayı ve sıra daha geniş bölgenin kalkınmasına ve aynı zamanda Kavala’nın ve Yunanistan’ın uluslararası tanıtımına katkıda bulunmayı hedefliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz