Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KATERİNİ’DEKİ MAÇIN GALİBİ YUNANİSTAN: 2-1

KATERİNİ’DEKİ MAÇIN GALİBİ YUNANİSTAN: 2-1

12
0

Türkiye Ümit Milli Futbol Takımı, 2015 U-21 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 7. Grup’taki altıncı maçında, deplasmanda Yunanistan ile Selanik’e yaklaşık 70 km mesafedeki Katerini şehrinde karşı karşıya geldi.

Dimotiko Katerinis Stadı’nda oynanan ve Portekizli hakem Artur Dias’ın yönettiği maçta Yunanistan’a galibiyeti getiren golleri 61. dakikada Karelis ve 89. dakikada Bouhalakis kaydederken, Türkiye’nin tek golünü ise 11. dakikada penaltıdan Emrah Başsan kaydetti. Yunanistan’da 10. dakikada Kostas Triantafillopoulos ve 26. dakikada Stelios Kitsiou kırmızı kart görerek oyun dışı kaldılar.

Türk takımın 9 kişi kalan rakibine 2-1 yenilmesi üzerlerinde çeşitli Türk futbol takımlarının formalarıyla Türkiye’yi desteklemek için gelen izleyicileri üzüntüye boğdu.

Maçı Orta Makedonya Bölge Başkanı Apostolos Cicikostas, Pieria ilinden sorumlu Bölge Başkan Yardımcısı Sofia Mavridou, T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Muavin Konsolos Seçil Zeynep Doğan, Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün ve Başkonsolosluk çalışanları, THY Selanik Müdürü Utku Yazan, Galatasaray’ın eski futbolcularından Ümit Davala, Kuzey Yunanistan’da uluslararası örgütlerde görevli Türk vatandaşları, Batı Trakya’dan BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temcilcisi İlhan Tahsin ve soydaşlarımız da izlediler.

HAKEMLER: Artur Dias, Bertino Miranda, Rui Tavares (Portekiz).

YUNANİSTAN: Dioudis, Kouros, Triantafyllopoulos, Kitsiou, Ballas, Lagos, Kolovos (Bouchalakis dk. 66), Kourbelis, Mavrias (Vellios dk. 76 x), Karelis, Gianniotas  (Likogiannis dk. 46).

TÜRKİYE: Aykut, Oğuzhan Berber (Uğur dk. 60 ), Ahmet Çalık, Yusuf, Kamil, Kaan, Salih (Muhammed dk. 70), Emrah, Aytaç Kara (Enes dk. 77), Musa, Oğuzhan Özyakup.

GOLLER: Emrah (dk. 11 pen.) (Türkiye), Karelis (dk. 61), Bouhalakis (dk.89) (Yunanistan).

KIRMIZI KARTLAR: Triantafillopoulos (dk. 10), Kitsiou (dk. 26) (Yunanistan).

SARI KARTLAR: Karelis, Ballas (Yunanistan), Oğuzhan Berber, Kaan Ayhan, Musa (Türkiye).

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x1f3g9u_umit-millilerin-katerini-deki-penalti-golu_news 

 

Maçtan olumlu izlenimler:

Maçın en olumlu yanlarından biri stadta Türkiye alehtarı yazıların bulunmaması ve seyircinin Türkiye aleyhinde sloganlar atmaması.

Emniyet güçleri, az sayıda Türk seyircilerinin herhangi bir sorunla karşılaşmaması için aldığı önlemler memnuniyet vericiydi.

Başkonsolos Tuğrul Biltekin ve Türk seyircilerin her iki takımın oyuncularının attıkları gollerden sonra ayakta alkışlamaları görülmeye değerdi.

Her iki takımın futbolcuları ile birlikte sahaya çıkan çocukların tişortlarında Yunan-Türk Bayraklarının bulunması ve ayrıca iki ülkenin bayraklarını çocukların ellerinde taşıması ve tribünlere doğru çevirerek sahanın zemininde tutmaları güzel bir tablo yarattı. 

Maçtan olumsuz izlemeler:

Saha zemininin çok kötü olması ve yağan şiddetli yağmurdan sonra daha da kötüleşmesi neticesinde kaliteli futbol oynanmasına yardımcı olmadı.

Maç sonrasında Yunanlı futbolcuların Türk futbolcularla el sıkışmamaları. Türk futbolcular tarafından uzatılan ellerin karşılıksız kalması.

Penaltı kararında Yunanlı futbolcunun yerde yatan Türk futbolcunun üzerine koşarak akabinde yüzüne tükürmesi.

Son olarak ise, devam eden Türk-Yunan dostluğunun daha da pekişmesi için bu maçın Batı Trakya’da Türk ve Yunanlı seyircilerin alkışları arasında oynanmaması.

Temenni:

Belki bundan sonra Yunanistan Futbol Federasyonu iki ülke arasındaki oynanacak olan milli maçlardan birini Batı Trakya’da yapılması kararını alır ve gerçek anlamda Türk-Yunan dostluğu kazanır. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz