Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KATAR BÜYÜKELÇİSİ EL ŞAFİ’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

KATAR BÜYÜKELÇİSİ EL ŞAFİ’DEN TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR

31
0

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek El Şafi, bazı Arap ülkelerinin Katar’a yönelik uyguladığı abluka karşısında desteğinden ötürü Türkiye’ye teşekkür etti.

Katar’ın bağımsızlığının 139’uncu yıl dönümü dolayısıyla JW Marriott otelde düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yapan El Şafi, resepsiyonda yaptığı konuşmada, 5 Haziran’da Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır yönetimleri tarafından Katar’a uygulanan ablukaya değinerek, “Türkiye ve Katar bu krize karşı ortak duruş sergileyerek ikili ilişkilerde büyük bir ilerleme göstermiştir” dedi.

Türkiye’ye desteği için teşekkür eden Büyükelçi El Şafi, bu birlikteliğin güçlenerek devam etmesi temennisini dile getirdi.

2017 yılının Katar açısından engellemelere maruz bırakılan bir yıl olarak geçtiğini ifade eden El Şafi, “Daha çok ilerlememizin önüne geçmek için bariyerler koysalar da başaramadılar. Ambargolar koydular. Ama komşularımız dediğimiz o ülkeler ortak örf, adet ve yakın bağlarımıza riayet etmediler” ifadelerini kullandı.

Gazeteciden Büyükelçiye hediye

Resepsiyona katılan gazetecilerden TRT Muhabiri Didem Kuzu da Büyükelçi El Şafi’ye Osmanlı fermanlarından hazırlatılmış bir tablo hediye etti. Hediyeden dolayı memnuniyetini gizlemeyen Büyükelçi El Şafi, Kuzu’ya teşekkür etti.

Ankara’da siyaset, diplomasi, iş ve sanat camiasını bir araya getiren resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın yanı sıra çok sayıda diplomatik ve askeri misyon temsilcisi katıldı. Kurtlar Vadisi dizisiyle tanınan sanatçı Necati Şaşmaz da katılımcılar arasında yer aldı.  (D.K)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz