Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KARDEŞ BELEDİYELERDEN SİRKELİ KÖYÜNDE İFTAR SOFRASI BEREKETİ

KARDEŞ BELEDİYELERDEN SİRKELİ KÖYÜNDE İFTAR SOFRASI BEREKETİ

14
0

Kozlukebir Belediyesi’nin organizatörlüğünde ve Türkiye’den Bursa Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla 15 Temmuz 2013 tarihinde Büyük Sirkeli futbol sahasında yaklaşık 3.500 kişiye iftar yemeği verildi.

İftar yemeğine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Türkiye’den Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve beraberindeki heyet, Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediyesi Meclis Üyeleri, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve civar köylerden binlerce kişi katıldı.

Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif burada yapmış olduğu konuşmada tüm katılımcılara hoşgeldiniz diyerek, iftarın ne şekilde burada hazırlandığını ve Osmangazi Belediyesi ile ‘Kardeş Belediye’ olduklarını belirtti.

“Bu gönül sofraları daim ve kalıcı olmalıdır”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da konuşmasında buna benzer yedi farklı ülkede iftar progmarı düzenlediklerini ve bunun ilk açılışını buradan yaptıklarını belirterek, bu gönül sofraların daim ve kalıcı olmasını arzu ettiklerini ifade etti. Son olarak Başkan Dündar, buraya katılan herkese teşekkür ederek, atılan bu adımların herkese faydalı olacağını ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman da yapmış oldukları konuşmalarda, başta Osmangazi Belediyesi olmak üzere, bu organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ettiler.

Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif de konuşmasında herkesin Ramazan ayını tebrik ederek, bu anlamlı geceyi yaşatan başta Osmangazi Belediyesi ve ekibine teşekkür etti.

“Saflarınızı her zaman sıkı ve düzgün tutun”

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener de tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, Türkiye’deki Batı Trakya’lıların çok önemli mevkilere geldiğini, buradaki davaya sahip çıktıklarına işaret ederek, buradaki Batı Trakyalı soydaşların da bu davaya sahip çıkmaları gerektiğinin altını çizdi. Başkonsolos Şener buradaki birlik ve beraberlik görüntülerinin çok güzel olduğunu, bunun sofralarda kalmaması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Azınlık okullarına sahip çıkmalısınız, bu sizin bir hakkınızdır”

“Değerli soydaşlarım saflarınızı sadece camide değil, her zaman sıkı ve düzgün tutun.  Eğitimde sorunlarınız var. Çocuklarınızı isteğiniz okullara gönderebilirsiniz, ama azınlık okullarında öğrenci kalmazsa, o okul kapanır. Bu dünyanın her yerinde böyledir. Onun için sizler azınlık okullarını sahip çıkmalısınız. Bu sizin bir hakkınızdır. Çünkü bu gün azınlık okullarına sahip çıkmazsanız, azınlık okuları sınıfsız kalırsa ileride camilerinizde de cemaat olmaz. Bunu hiç bir zaman unutmayın. Son olarak lüften Ramazan’dan birlik ve beraberlik içinde, güçlü çıkın ve hep böyle kalın. Allah kabul etsin.”

Etkinlik sonunda binlerce kişinin bir araya geldiği iftar yemeği sonrası, Türkiye’den gelen semazen grubunun gösterileri, izleyiciler tarafından büyük bir huşu içinde seyredilip, katılımcılardan da büyük alkış aldılar.

Kozlukebir Belediyesi, bu organizasyonda emeği geçen Sirkeli, Delinasufköy, Dundarlı ve Satıköy gençlerine teşekkür etti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz