Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KARDAK KRİZİNDE HAYATINI KAYBEDENLER ATİNA’DA ANILDI

KARDAK KRİZİNDE HAYATINI KAYBEDENLER ATİNA’DA ANILDI

17
0

Atina’da, Kardak krizinin yıl dönümünde ırkçı Altın Şafak taraftarları bir gösteri düzenledi.

Atina’da, Kardak krizinin yıl dönümünde ırkçı Altın Şafak taraftarları bir gösteri düzenledi. İktidar partisi Syriza taraftarları ile sol gruplar ise ‘faşizm’ ve ırkçı Altın Şafak karşıtı bir başka gösteri düzenledi. İki taraf arasında gerginlik yaşanmasını engelleyen polis, ilk defa silahsız bir şekilde gösterilerde görev yaptı.

Atina’da ırkçı Altın Şafak taraftarları, 1996’da meydana gelen Kardak krizinde hayatını kaybeden üç Yunan askerini ‘ Kardak 1996 Anıtı’ önünde andı. Binlerce kişinin Yunan bayrakları ve Altın Şafak amblemli dövizler taşıdığı gösteri öncesi faşizm karşıtları ise bir başka meydanda toplanarak Altın Şafak’ı protesto etti.

İki grubun bir araya gelmesine yoğun önlem alan polis engel oldu. Polis, zırhlı otobüslerle iki taraf arasına iki farklı yerde barikat kurdu. Gösterilerde herhangi bir gerginlik yaşanmadı. Binlerce faşizm karşıtı ise önce Omonia Meydanı’nda toplandı. Ardından da Sintagma Meydanı’na kadar yürüdü. Her iki grup da slogan attı.

Bu arada Kardak Anıtı önünde toplanan Altın Şafak taraftarları, anıta çelenk bıraktı. Türkiye karşıtı konuşmalar yapıldı ve tören sonrasında bir grup tarafından Türk Bayrağı’nın yakıldığı iddia edildi.

Gösteride Altın Şafak lideri Nikos Mihaloliakos’un 5 dakikalık sesli bir mesajı dinlettirildi. Son seçimlerde 17 milletvekili kazanan Altın Şafak’ın lideri dahil çoğu milletvekili, Koridallos Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.

Syriza hükümetinin vaatleri arasında yer alan polisin gösterilerde silah taşımaması uygulaması ilk defa hayata geçirildi. Polisin silah taşımadığı gözlendi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz