Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KARDAK ADASINA KEÇİLERİNİ GÖTÜREN ÇOBANA YARDIM EDİYOR DİYE ESKİ BAŞKANA 50.000 EURO...

KARDAK ADASINA KEÇİLERİNİ GÖTÜREN ÇOBANA YARDIM EDİYOR DİYE ESKİ BAŞKANA 50.000 EURO PARA CEZASI KESTİLER

24
0

Yunanistan mahkemesi Kardak adasına keçilerini götüren Yunanlı çobana yardım ediyor diye Kalimnos eski Belediye Başkanı Dimitris Diakomihalis’e 50.000 euro para cezası kesti.

Mahkeme heyeti, keçilerini 7 yıl boyunca Kardak adasına taşıyan çobana yardım eden Kalimnos adası eski Belediye Başkanı Dimitris Diakomihalis mahkeme tarafında 50.000 euro para cezasına çarptırıldı.

Eski Başkan Diakomihalis, Blue Sky Tv programına katılarak verdiği mülakatta şunları dile getirdi.

“2002 yılına kadar Belediye Başkanı olarak Belediye meclisi tarafından yasal olarak çıkartılan 2 milyon drahmi bugünün 6.000 euroluk onayıyla çoban Andonis Veziropulos’u Kardak adasında tuttum. Bu para, Kalimnos limanından 6,5 mil mesafede bulunan adacıklara kayıkla gidip gelmesinde yakıt alımında, keçilerin yem ve suyu için kullanılıyordu.

Elimde var olan İtalyan, İngiliz, Amerikan ve Türk haritalarına göre Belediyeye ait olan bu adacıkları Yunan varlığının da olabilmesi için çobana kiralıyordum. Ancak 2004 yılından sonra belediye yönetiminin de değişmesiyle Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri masrafları karşılamadıklarından dolayı çoban gidemez oldu. Bugün de maalesef Kardak’ta bir canlı dahi yok. Şimdi ülke ekonomik krize girdiğinden dolayı bu uğurda yapılan harcamaların yasadışı olduğu gerekçesiyle faiziyle birlikte geri ödemek şartıyla her şeyi bana yüklediler.”    

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz