Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KARAYUSUF: “TARIM POLİTİKAMIZDA HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN ÇIKARLARI ÖN PLANDA”

KARAYUSUF: “TARIM POLİTİKAMIZDA HER ZAMAN ÇİFTÇİNİN ÇIKARLARI ÖN PLANDA”

13
0

Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf çiftçilerin sorunlarını içeren bir basın açıklaması yayınladı. Karayusuf açıklamasında son yıllarda çiftçilerin traktörlerine mazot koymaya bile bütçelerinin olmadığına dikkat çekerek, hükümetin uygulamış olduğu tarım politikalarının, gelecekte ülkenin yarınlarını karanlığa sürüklediğini belirtti. Milletvekili Karayusuf açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mart ve nisan ayları çiftçilerin toprağı canlandırdığı aylardır. Bu aylarda çiftçilerimiz tarlalarını sürüp, ekim hazırlığı telaşında olur. Ancak gel gelelim bugün, çiftçilerin ekonomik durumu tarlalarını sürüp ekmeye müsaade etmiyor; mazotun pahalılığı ve mazot vergisinin hala iade edilmemiş olması, zirai ilaçlarda fiyat artışı, vergi beyannamelerinden çiftçiye iade edilecek para miktarının geciktirilmesi, geçen yıldan kalan pamuk ve tütün gibi mahsullerin primleri hala ödenmemiş olması, çiftçilerimizin ne kadar zor durumda olduğunu açıkça göstermektedir. Ve tüm bunlar yetmezmiş gibi bugün hükümet tarafından, susuz pamuğa primin kesilmesi ile çiftçinin sulanan pamuktan almış olduğu gelirin ekstradan vergilendirilmesi amaçlanmaktadır.

Bugün, tarım alanlarını sürmek ve ekmek için traktörüne mazot koymaya bütçesi müsaade etmeyen binlerce çiftçimiz var.

Bugün, tarım ilaçlarının pahalı olmasından dolayı, tarlasına, ektiği ürüne gerekli zirai ilaçlamayı ve müdahaleyi yapmak için maddi gücü yetersiz binlerce çiftçimiz var.

Bugün, çiftçiliğe yeni başlayan, gübre ve tohum alabilecek maddi güce sahip olmayan binlerce genç çiftçimiz var.

Bugün, ektiği ürünü satıp satamayacağı kaygısını yaşayan, emeğinin karşılığını alıp alamayacağını düşünen binlerce orta ölçekli çiftçimiz var.

Kısacası hükümetin uygulamış olduğu tarım politikası bugün, çiftçilerimizi derinden yaralamış olup, çiftçilerimizi kara kara düşündürmektedir. Bugünkü hükümet bu tutumuyla, birçok konuda olduğu gibi tarım konusunda da insanımızın geleceğini ve ülkenin yarınlarını karanlığa sürüklemektedir.

Çiftçilerin tüm bu var olan sıkıntılarına karşın, görülen o ki; yukarıda sıraladığımız sorunlar hükümeti pek o kadar alakadar etmiyor. Her zaman olduğu gibi bugün de hükümetin gündemini meşgul eden -varsa yoksa- Troyka ve memorandum politikaları… Öyle ki, bugünkü Tarım Bakanlığı, hükümetin içindeki ve hükümeti destekleyen milletvekillerinin sözkonusu çiftçilerin sorunlarını kapsayan yazılı soru önergelerine cevap bile vermiyor ya da cevaplamakta gecikiyor. Yani, Samaras ve bakanları kendi milletvekillerini bile umursamıyor, kulak asmıyor. Ne yazık ki, şu an için gerçek tablo, bu.

Böyle bir hükümet anlayışına halkımız daha ne kadar katlanacak, böyle bir tarım politikasına çiftçilerimiz daha ne kadar dayanacak?..

Samaras hükümeti bir an önce çiftçilerimizin ekonomik olarak zorda olduğunu görmeli, çiftçilerimizi rahatlatacak önlemler almalı ve çiftçilerimizin hak ettiği ödemeleri bir an önce yapmalı, tütün ve pamuk primlerini yatırmalı ki, çiftçilerimiz (herhangi bir kuruma borçlanmadan) rahatlıkla tarlalarını sürüp, yeni dönem ürün ekimi yapabilsinler.

Ben ve partim, hükümetin tarım politikalarını yakından takip ettiğimizi, her gelişmeyi detaylı bir şekilde incelediğimizi ve anamuhalefet olarak Tarım Bakanlığı’nın o “umursamaz” havasına karşılık, çiftçilerimizin çıkarlarını ön planda tutacak şekilde gerekli müdahaleleri yapmakta olduğumuzu bildirir, saygılarımı sunarım.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz