Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KARAYUSUF: “AZINLIKLAR BİR ÜLKE İÇİN TEHLİKE UNSURU DEĞİL”

KARAYUSUF: “AZINLIKLAR BİR ÜLKE İÇİN TEHLİKE UNSURU DEĞİL”

20
0

SYRİZA Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Bulgaristan’da Killi beldesinde “Bulgarlaştırma” sürecinde şehit düşen Türkan bebeği ve diğer şehitleri anma törenine katıldı. Karayusuf burada yaptığı konuşmasında, “Balkanlar’da ve dünyada ırkçılığa son verilmesini, sevginin ve kardeşliğin ön safhada yer almasını arzuluyorum. Azınlıklar bir ülke için tehlike unsuru değil, aksine o ülkenin zenginliğinin simgesidir. Bunu böyle görmekte fayda var. dedi.

Milletvekili Ayhan Karayusuf şöyle devam etti:

“26 Aralık 1984’te Bulgaristan Türkleri’ne karşı başlatılan ‘Bulgarlaştırma’ sürecinde, Bulgaristan Türkleri’nin simgesi haline gelen ve 17 aylıkken annesinin sırtında vurularak ölen Türkan bebeği ve diğer şehitleri anmak için buradayız. Kahrolsun ırkçılık ve faşizm diyerek, Balkanlar’da ve dünyada ırkçılığa son verilmesini, sevginin ve kardeşliğin ön safhada yer almasını arzuluyorum. Azınlıklar bir ülke için tehlike unsuru değil, aksine o ülkenin zenginliğinin simgesidir. Bunu böyle görmekte fayda var. Aksi takdirde, “ksenofovia” diye adlandırdığımız yabancı düşmanlığı her zaman kardeşlik ve dostluk mesajlarını gölgeleyecek, insanoğlunu karanlık dönemlere itecektir. Kimse kimseden üstün değildir, herkes eşittir. Bunun böyle bilinmesi lazım.

2014’ü birkaç gün sonra geride bırakacağız ve dolayısıyla 2015 yılı, Balkanlar’da kardeşliğin yılı olması arzusuyla dünyada savaşların bitmesini ve barışın hakim olmasını temenni ediyorum. Hak ve Özgürlükler Hareketi’ni (HÖH) de, hem Bulgar Parlamentosu’nda hem de Avrupa Parlamentosu’nda verdikleri siyasi mücadeleden dolayı gönülden kutlamak istiyorum. ” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz