Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KARA KUVVETLERİ KOMUTANINI TAŞIYAN HELİKOPTERİN MOTORU AŞIRI ISININCA UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

KARA KUVVETLERİ KOMUTANINI TAŞIYAN HELİKOPTERİN MOTORU AŞIRI ISININCA UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

16
0

Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis’i taşıyan helikopterin motoru aşırı ısınınca uçuş iptal edildi.

Yunan Ordusu emvanterinde bulunan helikopterler son döneme birer birer arızalanıyor. Yunanistan Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis’in bindiği Huey tipi helikopterin kalkış öncesinde motoru aşırı ısınınca uçuş iptal edildi, komutan Alkiviadis helikopterden indirildi. Alkiviadis, Savunma Bakanı Panos Kammenos’a Ege adalarında yaptığı ziyarete eşlik ediyordu, ancak Donusa adasından havalanmak üzereyken motor aşırı ısınınca uçuş iptal edildi. Komutan Alkiviadis helikopterden indirildi. Helikopterin pilotu durumu riske atmak istemediği belirtilirken, helikopterin neden sıcaklık kaldırdığı ise araştırılıyor.

Hatırlanacağı üzere aynı tip helikopter yaklaşık 3 hafta önce Kozani yakınlarında düşmüş ve 1 yüksek rütbeli komutan başta olmak üzere toplamda 4 asker hayatını kaybetmişti.

KAMMENOS ADA’DAN TÜRKİYE’YE YİNE MESAJ GÖNDERDİ 

“Kimseyi tehdit etmiyoruz, ancak hiç kimseye de bir şey vermeye niyetimiz yok.”  

Donusa adasında kısa bir açıklama yapan Savunma Bakanı Kammenos şunları dile getirdi.

“Silahlı Kuvvetler sadece savaş için değil, güvenceyi sağlayabilmemiz için savaşa hazırız. Ancak sadece Silahlı Kuvvetler ulusal proje yapmıyor, ulusal proje adalarımızda ikamet eden sizler yapıyorsunuz, özellikle küçük adalarda büyük bir şehirde sunulanları bulamamanıza rağmen buralarda yaşıyorsunuz. Adada kalmanız, çocukların doğumu, bu bir mesajdır ve Ege adalarımızda binlerce yıl ikamet ediliyor, ve hiçbir zaman terkedilmeyecektir. Bu bizim vatanımız, çünkü sizin burada bulunmanız Yunanistan’ı daha da büyük yapıyor. Biz, Silahlı Kuvvetler’in sosyal katkısının mesajını vermek üzere buradayız. Ne kadar çok isek bizden o kadar çok korkuyorlar, çünkü biz tarihimiz için vatanımızı, evlerimizi, ailelerimizi savunuyoruz. Kimseyi tehdit etmiyoruz, ancak hiç kimseye de bir şey vermeye niyetimiz yok.”  

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz