Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAPADOKYA’YA GİDECEK YUNAN TURİSTLERE SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN SICAK UĞURLAMA

KAPADOKYA’YA GİDECEK YUNAN TURİSTLERE SELANİK BAŞKONSOLOSLUĞU’NDAN SICAK UĞURLAMA

12
0

Üyeleri akademisyenlerden oluşan Selanik Makedonya–Trakya Kültür ve Sosyal Kalkınma Derneği’nden çoğunun ailesi Kapadokya kökenli muadil olan yaklaşık 80 kişilik bir grup 18–22 Nisan 2012 tarihleri arasında Silver Star Holidays seyahat acentasıyla Kapadokya bölgesine gerçekleştireceği gezi öncesinde Selanik Başkonsolosluğu’nda ağırlandı. Başkonsolos Tuğrul Biltekin, Makedonya–Trakya Kültürel ve Sosyal Kalkınma Derneği’nin “Diakenisimu haftasında” gerçekleştireceği ziyaret vesilesiyle 4 Nisan’da Dernek onuruna bir resepsiyon verdi ve zengin ikramda bulundu.

Gruba katılan bir heyet, Selanik Aristo Üniversitesi Fizik Bölümü Profesörü Efstathios Polychroniadis başkanlığında Başkonsolosluğu ve Atatürk Evi’ni ziyaret etti.

 

Başkonsolos Biltekin, ziyaretçileri Selanik Başkonsolosluğu salonunda sıcak bir şekilde karşıladı ve katılımcılardan Türkiye’yi kendi evleriymiş gibi ziyaret etmelerini, ailelerini ve çocuklarını da beraberlerinde götürmelerini ve özellikle gençlerin Türkiye’yi tanıyarak Türk halkıyla ilişkilerini geliştirmeleri için teşvik edilmelerini istedi. Son on yılda Türkiye’de her alanda büyük gelişmeler kaydedildiğini, komşu ülke halklarına ve azınlıklara yönelik müspet bir değişim ve düşünsel dönüşüm yaşandığını belirten Başkonsolos Biltekin, bu değişimin olumlu etkilerinin halkalar arasındaki dostluğu pekiştirerek Yunanistan’da da hissedilmesini sağlayacak faaliyetlerle desteklenmesi için Dernek üyelerine çağrıda bulundu ve Başkonsolosluğun bu yöndeki çabalarını vurguladı.

 

Makedonya–Trakya Kültür ve Sosyal Kalkınma Derneği Başkanı Polychroniadis, etkinlik için teşekkür ederek, Yunanistan ve Balkanlarda çeşitli bölgelere geziler gerçekleştirdiklerini, bu çerçevede Türkiye’yi de çok kez ziyaret ettiklerini ve kendilerine ne kadar çok hüsnü kabul gösterildiğini gördüklerini, bundan mutluluk duyduklarını belirtti. Kapadokya bölgesindeki doğal güzelliğinin eşsiz olduğunu ifade eden Polychroniadis, bunun yanısıra tarih boyunca bölgede çok sayıda manastırın faaliyet göstermiş olması nedeniyle Kapadokya’nın ikinci Aynaroz olarak nitelendirildiğini ve bu nedenle dini açıdan kendileri için büyük önem taşıdığını, ancak uzak mesafede olması nedeniyle bugüne kadar bölgeye gezi gerçekleştirme fırsatı bulamadıklarını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz