Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS’UN “KURNAZ VE GİZLİ” PLANI ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

KAMMENOS’UN “KURNAZ VE GİZLİ” PLANI ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

27
0

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammmenos’un gizli planı ortaya çıkmaya başladı. Umarın bu plan Yunanistan’da bir hükümet ve bir başbakan daha yemez. Eğer Başbakan Çipras bu olayı iyi analiz ederse belki Kammenos’un oyununa gelmekten kurtulabilir.   

BİRLİK Gazetesi olarak Rusya devlet Başkanı Valdimir Putin’in Yunanistan ziyareti öncesinde yaptığımız haberde, Rusya’nın Yunanistan’da Mora’da (Peloponisos) Kalamata bölgesinde bir askeri üs kurma talebinin var olduğunu yazmıştık.

Ancak Rusya’nın bu talebinin şimdi değil, eski Başbakan Kostas Karamanlis hükümeti döneminde olduğu biliniyordu. Rusya’nın, Karamanlis hükümetinden bu talebi üzerine, ABD bu olaydan ciddi rahatsızlık duymuş ve akabinde Karamanlis’le ilgili yaşananlar herkes tarafından açıkça görülmüştü. Dahası, yaşanan bu olay Karamanlis’i bir gecede Başbakanlık koltuğundan etmiş, siyasi yaşamında kenara çekilmesinde ve de halen şimdi olduğu gibi sessizliğini korumasına sebep olmuştu.

Şimdi Yunanistan için tehlikeli oyunun ikinci perdesini aralamaya, Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos “kurnazça” gizli bir plan çerçevesinde oynayan taşları yerine oturtmaya kalkıştı. Rusya’nın talebinin yerine getirilmesi ve Rusya’nın bölgede varlığının sağlanması için aranan kılıf, Kalamata bölgesinde bulunan aktif bir askeri kışlanın (Papaflessa) personel gücünün azaltılması, akabinde de Kalamata’da bulunan Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait hava üssünün modernize edilip desteklenerek “Uluslararası Havacılık Eğitim Merkezi” şeklinde bir boyut kazandırılması ve yabancı ülkelerin askeri eğitimlerine sunulmak için düğmeye basıldı. Yunanistan’ın da bu işten sözde para kazanması sağlanacak. Kısacası, parayı basan, ve Yunanistan’la askeri alanda ikili anlaşmalar ve işbrirliği içerisinde olan ülkelerin personeli burada askeri eğitim alacak. Tabii ki bu işin ticari ve kurnaz yönü. Asıl amaç başka. Amaç “Uluslararası Havacılık Eğitim Merkezi” kimliğine büründükten sonra Rusya’nın da o bölgeye gelerek, usul usul daimi varlığını hissettirmeden yerleşmesi. Örnek olarak arayıp bakmamız gerekirse, Girit İraklio’da bulunan S-300 hava savunma sistemlerini görebiliriz. Kaldı ki Yunanistan Rus subaylarla birlikte yılın belirli aylarında eğitim ve denetim atışları zaten yapıyor. Yani kısacası Rusya bir ayağını Yunanistan’a atmış vaziyette.

“ÇAN KULESİ’NE KILIF HAZIRLANIYOR”

Şimdi sıra, Kammenos tarafından bir şekilde NATO’yu da işin içine sokarak, sözde uluslararası insan kaçakçılarının kontrolü, geçiş yollarının kontrolü, askeri bilgilerin Yunanistan tarafından toparlanıp değerlendirilmesi ve müttefiklerle paylaşımı (bunlar hep işin kamuflesi ve kılıfına uydurulması), ki Kammenos bunu aylar önce dile getirmişti. Böylece şu an için her ne kadar uzak ve zor bir ihtimal olarak görünse de, aslında proje ve plan adım adım ilerliyor.  

Bu planın, Putin’in ziyaretinin hemen ertesi gün gündeme alınması ve Savunma Bakanı Kammenos’un bugün yapmış olduğu açıklamalardan sonra, Kalamata’da aktif halde olan ve Kalamata ekonomisine büyük katkılar sağlayan ve de Kalamata’lılar tarafından kapatılmasına, personelin azaltılmasına karşı çıkılmasına rağmen Kammenos’un kararı ve uygulaması herşeyi açıkça ortaya koymaya yetti.

Son olarak, ülkenin bulunduğu ekonomik kriz nedeniyle önümüzdeki dönem içerisinde Yunanistan Savunma Bakanlığı, askeri harcamaların kısıtlanması, sadece olmazsa olmazların devamını sağlamak amacıyla birçok bölgede askeri kışlaların kapatılması, tasfiye edilmesi, ve personel araç gereç olarak yeniden dizayn edilmesi çalışmalarına hız vermesi bekleniyor.          

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz