Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS: “YUNAN DEVLETİNİN GEÇMİŞTEKİ HATALARI YÜZÜNDEN YUNAN POMAKLARI’NDAN ÖZÜR DİLERİM”

KAMMENOS: “YUNAN DEVLETİNİN GEÇMİŞTEKİ HATALARI YÜZÜNDEN YUNAN POMAKLARI’NDAN ÖZÜR DİLERİM”

26
0

Kammenos “Yunan devletinin geçmişteki hatalarından dolayı Yunan Pomakları’ndan özür dilerim” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, “Yunan devletinin geçmişteki hatalarından dolayı Yunan Pomakları’ndan özür dilerim” dedi.

Noel bayramı dolayısıyla helikopter ile Batı Trakya’ya gelen ve Kara Kuvvetleri Komutanı Alkiviadis Stefanis, 4. Kolordu Komutanı Georgios Kampas tarafından karşılandıktan sonra askeri karakolları ve Kipi Sınır Kapısı’nda nöbet tutan askerlerle bayramlaşan Savunma Bakanı Kammenos önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kammenos, Yunanistan’ın FYROM (Makedonya) ile isim sorununun çözülmesi için iki ülkenin Dışişleri Bakanları tarafından imzalanan Prespa Anlaşması’nın oylanmak üzere Yunan Parlamentosu’na gelmesinden sonra Savunma Bakanı olarak hükümetten ayrılacağını dile getirdi.

Kammenos, “Tarihim ve Savunma Bakanı olarak konumum, ulusal bir meselede Makedonia adına geri çekilmeyi kabul edemem” diyerek hükümetten ayrılacağını açıkça ortaya koydu.

Bakan Kammenos bayram günleri için dileklerini dile getirdi, silahlı kuvvetlerin çalışmalarına ve Trakya’nın jeostratejik önemine övgüde bulundu ve geçmişte Yunan devletinin hataları için “Yunan Pomakları”ndan “özür” diledi.

Bakan Kammenos özetle şunları dile getirdi:

“Konumumuz jeopolitik olarak güçlendirildi”

“Hükümetin ve silahlı kuvvetlerin hedefi, ulusal egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü sorgulamaya cesaret edecek olanları önlemek. Yunanistan daha güçlü, bütün güçler sınır bölgesine konuşlandı ve konumumuz jeopolitik olarak güçlendirildi.

Yunanistan, Ürdün, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ile aynı zamanda Kuzeye doğru Bulgaristan ve Romanya ile yaptığımız anlaşmalar sayesinde, daha geniş bölgede ve Akdeniz’de çözüm ve güvenliği sağlıyor. Güçlü Silahlı Kuvvetlerimizin oynadığı rol sayesinde ülkemiz enerji merkezi yapma gücüne kavuştu. Çünkü İsrail, Mısır ve Kıbrıs’ta üretilen tüm doğal gaz yatakları buradan geçerek Avrupa’ya doğru gidecek.”

“Trakya, Helenizm için önemli bir nokta”

“Trakya, Helenizm için çok önemli bir nokta. Helenizm ekseni Pontus, Trakya, Ege ve Kıbrıs’tır. Bu, Helenizm eksenidir, tehditlerden bağımsız olarak, şekillendikleri gibi, sürekli uyanık olmamız gereken bir eksendir.

Hedefimiz, tarih ve gelenekleri korumak, geçmişte neler olduğunu hatırlamak ve gelecekte herkesle barış içinde yaşamaya hazır olmak, aynı zamanda ulusal egemenliğimizi ve toprak bütünlüğümüzü sorgulamaya cesaret edenleri de önlemektir.”

Silahlı Kuvvetler tarafından son yıllara merkezden uzak dağlık bölgesindeki köylere yapılan hizmet hakkında konuşan Bakan Kammenos şunları söyledi.

“Yunan devletinin geçmişteki hataları yüzünden Yunan Pomakları’ndan özür dilerim”

“Pomaklar, silahlı kuvvetlerde görev yapan ve ulusal bir tavır taşıyan Yunan kimliği olan Yunan vatandaşlarıdır. Geçmişteki hatalar, onları kucaklamak için değil, sömürmek için bekleyenlere doğru götürmeye çalıştı. Uzun yıllar Yunan devletinin yanlışlarıyla yaşamış olan bu insanları yanımıza getirmek için büyük çabalar sarf ettik.”

“Ulusal Muhafızlar ve daimi personel yıllarca Trakya’da kutsal nöbet tutuyor”

Askerlik görevini yapan gençlere seslenen Bakan Kammenos, “Ulusal Muhafızlar ve daimi personel yıllarca Trakya’da kutsal nöbet tutuyor. Trakya’yı daima yanınızda taşıyın ve vatanın bu bölgesinde ne oluyor neler yapılıyor unutmayın.

Kuzeyden korkumuz yok. Artık ulusal bir tehlike yok, fakat sınırların korunması, Kuzeyde, Güneyde, Doğu’da veya Batı’da olsun, bizim sorumluluğumuz ve görevimizdir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz