Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS YİNE BOMBALADI! “ERDOĞAN’IN EMRİYLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NİN ÖNCEDEN HAZIRLADIĞI BİR SENARYO”

KAMMENOS YİNE BOMBALADI! “ERDOĞAN’IN EMRİYLE TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’NİN ÖNCEDEN HAZIRLADIĞI BİR SENARYO”

26
0

Yunanistan Savunma Bakanı Kammenos Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askerinin önceden planlı bir pusuya düşürülme operasyonu olduğunu iddia etti. Kammenos, bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 8 darbeci FETÖ üyesi asker ile takas yapılması için planlı bir şekilde yapıldığını dile getirdi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos katıldığı Real FM radyo programında bombaladı. Kammenos bu operasyonun rastgele olmadığını, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından planlı olduğunu dile getirdi.

Kammenos, “iki askerimizin gözaltına alınmalarının uluslararası hukuk ilkelerine aykırı olduğundan şüphe yoktur. Haklarında herhangi bir suçlama olmadan orada bulunuyorlar. Suçlama bulunmamasına rağmen yasadışı olarak tutuluyorlar. Bu eşi görülmemiş bir durum ve bu da sadece uluslararası alanda karşılanmalıdır” diyen Kammenos şöyle devam etti.

“Önceden hazırlanmış bir senaryo”

“Sanıyorum iki askerin tutuklanması programlıydı, önceden planlıydı ve Erdoğan’ın emriyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hazırladığı rehine durumunu oluşturmak ve 8 askerin takasa doğru gidebilmesi için yaratılan bir hamle olduğuna inanıyorum. Şansa yönelik öylesine yapılan bir hareket olduğunu sanmıyorum. Karların var olduğu bir gecede zor bir bölgede önceden hazırlanmış senaryoyu uygulama fırsatını buldular.

Bu sadece Yunanistan ve Türkiye’yi ilgilendiren bir konu değil. Askeri personelimiz şu anda Türkiye’de görevde. Türkiye’de kalıcı bir adresleri var. Tutuklulukları, uluslararası hukukun herhangi bir ilkesine aykırıdır. Suçlama bulunmamasına rağmen yasadışı olarak tutuluyorlar. NATO ve Avrupa Birliği’nin de bir sorumluluğu var. AB bir tavır almalı ve ikisinin serbest bırakılmasını talep etmelidir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz