Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS HELİKOPTERDEN KARDAK’A ÇELENK ATTI

KAMMENOS HELİKOPTERDEN KARDAK’A ÇELENK ATTI

21
0

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, 1996 yılında Türkiye ile yaşanan Kardak krizi sırasında düşen helikopterde yaşamını yitiren 3 Yunan subayı için Kardak Kayalıkları’na belinden bağlı bir şekilde helikopterin kapısından çelenk attı.

Yunan internet sitelerinde konuyla ilgili yapılan haberlerde aynı saatlerde iki Türk F-16 savaş uçağının Kardak Kayalıkları’na bir mil mesefedefeki Yunanistan’a ait Kalalimnos Adası üzerinde uçuş yaptığını öne sürdü.

Türkiye ile Yunanistan’ı 1996’da savaşın eşiğine getiren Ege’deki Kardak Kayalıkları’nda bugün hareketli saatler yaşandı. Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos, bu sabah helikopterle Kardak Kayalıkları’na gelip, 1996 yılında yaşanan Kardak krizi sırasında düşen helikopterde yaşamını yitiren Yunanlı subaylar Kristodulos Karathanasi, Panagiotis Vlachakouve, Hector Gialopso anısına çelenk bıraktı. Bakan Kammenos ve kendisine eşlik eden yardımcısı Vasilis Siriopoulos, bu anın fotoğrafların sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı. Yunan basını bu fotoğrafları sayfalarına taşıyıp haber yaptı. Yunan internet sitelerindeki haberlerde aynı saatlerde iki Türk F-16 savaş uçağının Kardak Kayalıkları’na bir mil mesefedefeki Yunanistan’a ait Kalalimnos Adası üzerinde uçuş yaptığı iddia edildi.

Yunan Bakan Kammenos’un helikopterin düşmesinin yıldönümü olan 31 Ocak Pazar günü de Bodrum’a 6 mil mesafedeki Kilimli (Kalimnos) Adası Belediye Meydanı ile Aziz Nikolas Kilisesi’nde üç subay anısına sabah düzenlenecek askeri törene katılacağı da bildirildi. Törende aynı zamanda Kardak Kayalıkları’na tekrar çelenk bırakılacağı da belirtildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz