Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS: “EGE’YE YENİ NATO HAVA ÜSSÜ KURULSUN”

KAMMENOS: “EGE’YE YENİ NATO HAVA ÜSSÜ KURULSUN”

21
0

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos Ege’de (Skiros veya Limnos) yeni NATO hava üssü kurulmasını için öneride bulunacağını açıkladı.

Economist’in toplantısında konuşan Kammenos, ABD’ye yapacağı ziyaret sırasında Ege’ye yeni NATO hava üssü kurulması yönündeki Yunanistan’ın öneri sunacağını söyledi. Girit (Kriti) Adası’nda bulunan Suda’daki ABD üssü ile NATO’nun ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran bir çalışmasının olduğunu kaydeden Kammenos “yeni üssün kurulacağı adanın ismini şimdilik açıklamak istemiyorum” dedi. Kammenos önereceği yeni üstte ise NATO güçlerinin ve askeri kurmaylarının Türkiye’nin Ege’deki tutumuyla ilgili net bir tabloya sahip olabileceğini dile getirerek “üs ne kadar doğuya ve güneye kurulursa, o kadar net tablo elde edilebilir ve Türkiye ile olan sorunların çözülmesinde yardımcı olunabilir” dedi.

Yunan Silahlı Kuvvetleri’ndeki yüksek seviyeye vurgu yapan ve “NATO’daki en iyi kuvvetler arasında olduğunu” kaydeden Panos Kammenos, Yunanistan’ın İsrail ile askeri işbirliğini sürdüreceğini, Arap Emirlikleri ile işbirliği çerçevesinde Mısır ile de hava tatbikatları yapacağını kaydetti.

Rusya ile askeri donanım ve programlarla ilgili işbirliği konusunda ise Bakan Kammenos Rus silah sistemlerinin NATO güçlerinin planlamasında yer aldığını kaydetti ve Girit’teki S-300’lerin ABD’nin kullandığı Girit’teki Suda’yı koruduğunu kaydetti.

“Makedonya”da (FYROM) Kumanovo’da yaşananların Yunanistan’ın kuzeyinde de ulusal güvenlikle ilgili tehlikelerin olup olmadığı yönündeki soruya ise, “Yunanistan bölge genelinde çatışma istemiyordedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz