Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAMMENOS: “EGEMENLİK HAKLARIMIZI SORGULAYAN HERKESE EZİCİ BİR ŞEKİLDE CEVAP VERECEĞİZ”

KAMMENOS: “EGEMENLİK HAKLARIMIZI SORGULAYAN HERKESE EZİCİ BİR ŞEKİLDE CEVAP VERECEĞİZ”

24
0

Savunma Bakanı Kammenos, “Egemenlik haklarımızı sorgulayan herkese ezici bir şekilde cevap vereceğiz” dedi.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos Kıbrıs Rum Kesimi’nde Rum Kesimi Savunma Bakanı Savvas Aggelidis ile bir araya geldi. Kammenos toplantı sonrasında burada yaptığı konuşmasında önemli konulara değindi. Kammenos, “Egemenlik haklarımızı sorgulayan herkes şunu bilmelidir, cevabımız ezici bir şekilde olacaktır” dedi.

Kammenos özetle şunları dile getirdi.

“Ulusun savunma alanı yaygındır ve Yunanistan ile Kıbrıs’ın sınırlarını birlikte içerir. Hep birlikte, Yunanistan’ın ve Kıbrıs’ın ulusal bedeninin sadece geleceğini değil, geleceği bir araya getirmeyi planlıyoruz. Ancak Yunanistan ve Kıbrıs’ın daha geniş bölgede zor zamanlarda gösterdiği istikrar sayesinde, istikrarın temelini oluşturuyoruz. Güneyde Mısır, doğuya doğru Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, doğuda da Balkan ülkeleriyle birlikte Yunanistan üzerinden uzanır.

Yanan Akdeniz bölgesinde, bu istikrar ekseni, müttefikler ve dostlar için özel bir önem taşıyor. Ancak aynı zamanda egemenlik haklarımızı ortadan kaldırmaya çalışmakla ilgili düşünen veya düşüncesi olanlara da açık bir mesaj gönderiyor.

Yunanistan ve Kıbrıs birlikte, daha geniş bölgede yarının huzurunu inşa ediyoruz. Bizler İsrail ile kolayca konuşabilen ve aynı zamanda Arap devletlerine saygı duyan bir milletiz. Bölgede zaten aynı dili konuşuyoruz. Helenizm, Kıbrıs ya da Yunanistan üzerinden geniş bölgede hiçbir zaman saldırgan olmamıştır.

İttifaklar kurduk, barış koşulları yarattık. Bunu, Kıbrıs ve Yunanistan’ın enerji alanında rolünün yükseltildiği bir zamanda gerçekleştiriyoruz. Bu, halklarımızın geleceği için özellikle önemlidir. Kıbrıs’ın şu anda bir doğal gaz üreticisi olduğu veya Yunanistan’ın da çok yakında olacağı değil, hep birlikte Avrupa Birliği’nin tüm enerji sorununun çözüleceği enerji kavşağını oluşturuyoruz.

Yunan halkının fedakarlığının ardından şimdi memorandumlar çağından çıkma noktasına ulaştık. Bu, iki ülkenin savunmasını güçlendirmek açısından daha iyi bir konuma gelebilmemizi sağlayacaktır.

Bölge barışa ihtiyaç duyuyor. Kıbrıs Savunma Bakanı ile birlikte Orta Doğu ülkeleri ve Balkanlarla birlikte bir araya geleceğimiz yeni bir dönemin başlangıcında İsrail Savunma Bakanı ile birlikte hareket edebileceğimiz üçlü ortaklık toplantısına hazırız.

Yunanistan Silahlı Kuvvetleri iki personelinin yasadışı olarak Türkiye’de tutukluluklarının sürdürülmesi, yakalama ve rehin olarak tutulmalarının devam etmesi, demokrasinin şartlarını ihlal eden, uluslararası sözleşmeleri ihlal eden ve uluslararası hukukun ihlal edildiğine dair güçlü bir kanıttır.

İttifak ülkelerinin tamamı bunu hissediyor, esir olan Branson’un da ABD’de bulunan Gülen ile takas edilmesi konusuna uluslararası organizasyonlara itiraz eden sadece Kıbrıs ve Yunanistan değil, aynı zamanda Avrupa Birliği, NATO ve NATO dışındaki ülkeler de Türkiye’nin hukuku ihlal ettiğini, uluslararası hava sahasını, kara sularını ihlal ve tahrik ettiğini görüyorlar.

Son olarak biz Türkiye’nin bir başka yolu izlemesini istiyoruz. Avrupa yolunu, insan haklarına saygı yolunu, barış yolunu takip etmesini istiyoruz. Bu tüm halkların yararına olacaktır. Fakat eğer egemenlik haklarımızı herhangi bir zamanda reddetmeye cüret ederse, cevabın ezici olacağını bilmelidir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz