Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KALANCİS BİRLİK GAZETESİ’NİN SORULARINI CEVAPLADI VE ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

KALANCİS BİRLİK GAZETESİ’NİN SORULARINI CEVAPLADI VE ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

24
0

Yunanistan Eğitim Bakanlığı Din İşleri Genel Sekreteri Yorgos Kalancis, BİRLİK Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Dedeağaç (Aleksandroupolis) Belediyesi toplantı salonunda Batı Trakya gezisini değerlendiren Bakan Loverdos basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin’in Bakan Loverdos’a yönelik sorduğu soruları Kalancis cevapladı. Kalancis kısa, net, az ve öz cümleler ve de kararlılıkla Azınlık eğitimiyle ilgili şunları ifade etti:

Soru: “Batı Trakya’da Azınlık eğitiminde çift dilli anaokulları açılması ile ilgili herhangi bir çalışma var mı?  

Kalancis: “Bu konuyla ilgili Parlamento’da Bakanlığımıza yönelik soru önergeleri de yatırımıştı. Bakanlık olarak verdiğimiz yazılı cevapta çift dilli anaokulları meselesi söz konusu değil.”

Soru: “SÖPA kapandı, yerine başka bir okul hizmet verecek mi?

Kalancis: “SÖPA kanunla kapandı ve yeniden çalışma meselesi yok. Eğitim Bakanlığı’nın yeniden gözden geçirdiği konu, iyi ki gözden geçiriyor, şu an için 300 SÖPA’lı öğretmen var, dolayısıyla da acilen doldurulması gereken ihtiyaç yok. Bakanlık şu an Azınlık eğitiminin nasıl en iyi şekilde iyileştirilmesini gözden geçiriyor.”

Soru: “Devlet Okulları’nda Kur’an-ı Kerim’in Azınlık çocuklarına Yunanca olarak öğretilmesi söyleniyor, Yunanca kitap basıldı mı?

Kalancis: “Devlet Okulları’nda Kur’an-ı Kerim’in Azınlık çocuklarına Yunanca olarak öğretilmesi sorusuna ise, “malesef kitaplar basılmadı, Eğitim Bakanlığı bu konuda da gerekenin yapılması için uğraşacak ve aynen din dersinde olduğu gibi kutsal Kur’an’ın da devletin resmi diliyle okutulup eğitim verilecek, çünkü devlet okulu” dedi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x24tlfn_kalancis-sopa-ve-cift-dilli-azinlik-okullari-ve-yunanca-kur-an-i-kerim-cevabi_news

Bakan Loverdos’un Dedeağaç’taki basın toplantısından da önemli açıklamaların haberi ve videosu birazdan.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz