Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAFAYI ÇEKTİ, SINIRI KOŞARAK GEÇTİ!

KAFAYI ÇEKTİ, SINIRI KOŞARAK GEÇTİ!

23
0

Edirne’nin Yunanistan’a açılan kara sınır kapısı Pazarkule’de dün akşam saatlerinde yaşanan olayda, bir kişi yaya olarak sınır ihlali yaptı ve Yunanistan makamlarınca yakalandı.

Edinilen bilgiye göre dün akşam saat 23:00 sularında kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi Pazarkule sınır kapısından gümrük sahasına yaya olarak geldi. Muayene ve polis noktasını yürüyerek geçen kişi Yunanistan tarafına doğru devam etti.

Olayın farkına varan Gümrük Muayene ve Muhafaza ekipleri şahsı almak için arkasından koşarak durması konusunda uyarıda bulundular. Şahsın koşmaya başlaması ile Muhafaza ve Muayene görevlileri havaya uyarı ateşi açarak şahsın durmasını istediler. Tampon bölgeye kadar koşan şahıs daha sonra Yunan sınır görevlilerinde göz altına alınarak sorguya alındı.

Olayın yaşandığı sırada tesadüfen gümrükte bulunan Yunanistan’ın Edirne konsolosu Sotiria Theoharidi’de büyük şok yaşadı. İki ülke arasında tutuklu askerler yüzünden gergin olan ilişkilerde Yunan askerlerinin ise havaya açılan ateşi farklı algılayıp karşılık vermemesi ise bir şans olarak nitelendirildi. Soğuk kanlı davranan iki ülke sınır görevlilerinin yaşanan olası bir krizi önlediği görüldü.

Yunanistan’ın Edirne Konsolosu ise silah sesleri arasında sınırı terk etti.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, şahsın alkollü olduğu ve sınır geçişi sırasında da elinde bir şişe olduğu ve Yunan görevliler tarafından yakalandığında da ayakta duramayacak kadar sarhoş olduğu öğrenildi. Şahsın Kestanelik (Kastanies) sınır kapısında bulunan karakolda misafir edildiği, kendine geldikten sonra ifadesinin alınıp yasal çerçevede Türkiye’ye gönderileceği belirtildi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz