Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KADiR GECESi BATI TRAKYA’NIN BiR ÇOK BÖLGELERiNDE COŞKUYLA KUTLANDI

KADiR GECESi BATI TRAKYA’NIN BiR ÇOK BÖLGELERiNDE COŞKUYLA KUTLANDI

9
0

Ramazan ayı ve Kuran-ı Kerim’in indirildiği gece olan ‘bin aydan hayırlı’ Kadir Gecesi coşkuyla kutlandı. Kadir gecesi münasebetiyle Batı Trakya’nın bir çok bölgelerinde iftar sofraları kurularak karşılıklı iftar yemekleri verildi.

Rodop ilinin Kozkukebir belediyesine bağlı Çelebiköy’de Kadir Gecesi münasebetiyle köy halkı tarafından 14 Ağustos 2012 Salı günü iftar yemeği verildi. İftar yemeğine Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif’in yanısıra, Kozlukebir Belediye Meclis Üyeleri, Gümülcine Seçilmiş Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Rodop Milletvekilleri Ahmet Hacıosman ve Ayhan Kara Yusuf ve çok sayıda azınlık insanı katıldı.

Aynı gün Rodop ilinin Yassıköy belediyesine bağlı Bulatköy halkı tarafından da bir iftar yemeği düzenlendi. Buradaki iftar yemeğine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Adnan Öztürk olmak üzere Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, azınlık yetkilileri ve bölge halkı katıldı.

İskeçe’nin Paşevik köylüleri tarafından da Kadir gecesi iftar sofrası düzenlendi. Düzenlenen iftar yemeğinin ardından köy camisinde, Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunduktan sonra hep birlikte Teravih namazı kılınarak dualar edildi. Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener’in de katıldığı etkinlik; Türkiye’deki Rumeli TV kanalı tarafından naklen verildi.

Dostluk Eşitlik Barış Partisi de Selanik’te bir iftar yemeği verdi. İftar yemeğine katılanlar arasında Türkiye Cumhuriyeti Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin olmak üzere Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Osman İsmailoğlu ve diğer davetliler katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz