Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAÇAK YAPILARIN YASALLAŞMASINDA SORUN ÇIKTI

KAÇAK YAPILARIN YASALLAŞMASINDA SORUN ÇIKTI

18
0

Kaçak yapıların yasallaşması için prosedürde sorun çıktı. Kaçak yapı sahibinin başvurusunu sadece basit bir sorumlu onay belgesi’ni (İpeftini Dilosi) sunmasıyla yasallaşma işlemlerin ilgili yönetmelik tarafından başlaması öngörülüyordu.

Ancak alınan yeni bir karar gereği, bundan sonra kaçak yapının yasallaşması için mülk sahibinin kaçak yapının 27 Temmuz 2011 tarihinden önce yapıldığını belgeleyen hava fotografını veya resmi bir belgeyi sunması gerekiyor.

Bu kararın, Atina’da Amarusiu sakinlerinin Yargıtay’daki İptal Mahkemesi’ne başvurularının ardından alındığı belirtiliyor.

Çevre ve Enerji Bakanlığı özel sekreteri bayan Margarita Karavasili’nin SKAİ televizyonundan Nikos Evangelatos’a verdiği demecinde, kaçak yapılarını yasallaştırmak isteyen birçok ilgilinin uydu fotograflarıyla fotoshop ile, olmayan ve bundan sonra yapmayı planladıkları veya verilen son başvuru Temmuz 2011 tarihinden sonraki yaptıkları yeni yapıları, belgeler üzerinde oynayarak yasallaştırmak üzere başvuruların yapıldığını belirttiği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz