Ana Sayfa Batı Trakya Haberler KAÇAK İNŞAATLARLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME PARLAMENTODA GERGİNLİK YARATTI

KAÇAK İNŞAATLARLA İLGİLİ YASAL DÜZENLEME PARLAMENTODA GERGİNLİK YARATTI

13
0

Çevre ve Enerji Bakanı Yardımcısı Nikos Sifunakis’in, ilgili yasanın dün Parlamentoda bütünüyle onaylanmasından önce, sözkonusu düzenlemenin İskeçe ve Gümülcine bölgelerindeki Hristiyanları da kapsayacak şekilde değiştirilmesi yönündeki önerisi muhalefet milletvekillerinin sert tepkilerine neden oldu.

Parlamentoda geç saatlere kadar süren tartışma sırasında LAOS milletvekilleriyle Sifunakis arasında gergin anlar yaşanırken, meclis çalışmalarına bir süre ara verildi. Parlamento koridorlarında da süren tartışmaların ardından toplanan mecliste, Sifunakis’in önerisi son anda getirilmiş olması nedeniyle kabul edilmedi.

Yasanın onaylanmasından sonra, LAOS’lu bir grup milletvekilinin, kaçak inşaatların düzenlemesinde azınlık mensuplarına tanınan kolaylığın yeni bir yasayla tüm Doğu Makedonya-Trakya bölgesindeki vatandaşlara da sağlanması için önerge sunduğu öğrenildi.

 

Yunanistan’da, kısa bir süre önce kaçak inşaatların belirli bir ceza ve harç karşılığında zorunlu olarak yasallaştırılmasıyla ilgili yeni kanunda Batı Trakya Türk Azınlığı mensuplarına özel indirim öngören yasal düzenleme yapılmıştı. PASOK ve Yeni Demokrasi Partisi’nin desteğiyle onaylanan 858/106 sayılı yasal düzenlemeye göre, Batı Trakya Türk Azınlığı mensupları 2011 yılına kadar kaçak olarak inşaat edilen yapılarını öngörülen harç ve cezaların yüzde 20’sini ödeyerek yasal hale getirecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz