Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İKİ YUNAN ASKERİ TUTUKLANARAK EDİRNE KAPALI CEZAEVİNE GÖRDERİLDİ

İKİ YUNAN ASKERİ TUTUKLANARAK EDİRNE KAPALI CEZAEVİNE GÖRDERİLDİ

23
0

İki Yunan askeri tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Askeri yasak bölgede yakalanan Yunanistan ordusuna mensup iki asker tutuklandı.

Pazarkule yakınlarında yakalanan ve jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen teğmen Aggelos Mitretodis ile çavuş Dimitros Kouklatzis’in hakimlik sorgusu tamamlandı. Hakimlik, iki askerin tutuklanmasına karar verdi.

İki askerin, ifadelerinde, karda gördükleri ayak izlerini takip etmeleri sonucu Türk tarafına geçtiklerini ve cep telefonlarındaki görüntüleri, üst rütbelilere göndermek amacıyla kaydettiklerini öne sürdükleri öğrenildi.

Yunan askerleri savcılıktaki ifadelerinin ardından “birinci derece askeri yasak bölgeye girmek” “Türkiye’de ikametlerinin bulunmaması” suçlarından sevk edildikleri Edirne Sulh Ceza Hakimliği’nce suçlu bulunarak, kaçma şüphesi ve delilleri karartma şüphesinden dolayı tutuklandılar. Tutuklanan iki asker Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

“KAR NEDENİYLE SINIR İZİNİ KAYBETTİK”

Askerler yapılan ilk sorgusunda yoğun kar yağışından dolayı sınır izini kaybettiklerini, yanlışlıkla Türkiye tarafına geçtiklerini iddia ettiler.

Edirne Sultan 1 Murat Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Edirne Kapalı cezaevine gönderildiler askerlerin üzerinden çıkan cep telefonlarında inceleme yapılacak, yaklaşık bir hafta süreyle ve bu süre içerisinde Edirne Kapalı Cezaevi’nde tutulacaklar.

Askerlerden birinin annesi de davayı takip etmek üzere Edirne’de bulunuyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz