Ana Sayfa Batı Trakya Haberler JONATHAN COHEN, AMERİKA’DAN KAMMENOS’A BEKLEDİĞİ HABERİ GETİRMEDİ!

JONATHAN COHEN, AMERİKA’DAN KAMMENOS’A BEKLEDİĞİ HABERİ GETİRMEDİ!

27
0

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan Cohen, Amerika’dan Kammenos’a beklediği haberi getirmedi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan Cohen, Amerika’dan Kammenos’a beklediği haberi getirmedi. Kammenos’un beklediği haber, F-16’lardan bir bölümü modernize edilecek, bir bölük de yeni F-35 savaş uçağı uzun vadeli ödeme kredisiyle satın alınacaktı. Ama olmadı! Evdeki hesap çarşıya uymadı!

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan Cohen, Atina’ya geldi, ancak Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’a iyi haber getirmedi. Jonathan Cohen beraberinde bir iyi, bir de kötü haber getirdi. İyi haber, Yunanistan’ın F-16 savaş uçaklarının modernizasyonuna “EVET”, bir bülük F-35 savaş uçağı alımına da en azından 2023 yılına kadar “HAYIR” cevabını getirdi.

Atina Pentagon’daki kulislerde son saatlerde ne gibi söylemler dolaşıyor dersiniz?

Bu süre zarfında ne olacak? Sorusuna ABD’nin Yunanistan’a cevabı, “son görüşmelerimizde Yunanistan’da bize istediklerimizi verdiniz, teşekkür ederiz. Ancak merak etmeyin, Türkiye’nin olası saldırısına karşı Ege Denizi’nde Türkiye size saldırmayacak, ola ki saldırırsa da sizi biz koruyacağız” cevabı dolaşıyor. Atina Pentagon’daki kulislerde son saatlerde bu söylem dolaşıyor.

Buna artı olarak da kulislerde dolaşan başka bir söylem, ABD Başkanı Donalt Trump’ın Yunanistan-Türkiye arasında silahlanma yarışında Yunanistan’ın artık çok gerilerde kaldığını, bir bölük değil, iki bölük F-35 savaş uçağı verilse dahi, karşı tarafın (Türkiye’nin) silahlanma konusunda açık ara uçup gittiğini göz ününde bulundurduğundan dolayı bu satışa onay vermediği söyleniyor.

Dolayısıyla da tüm gözler artık F-16 savaş uçaklarının modernizasyonunun Atina’nın 40 km kadar kuzeyinde bulunan EAB tesislerinde bir an önce başlatılması planlanan çalışmalara çevrilmiş durumda. Bilindiği üzere, F-16 savaş uçaklarının modernizasyon çalışmaları EAB tesislerinde yapılacak.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz