Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İZMİR ŞUBESİNDE YENİ BAŞKAN MÜMİN DURMUŞ

İZMİR ŞUBESİNDE YENİ BAŞKAN MÜMİN DURMUŞ

15
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi, 11 Ocak Pazar günü 27. Olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.

Eski Şube Başkanı Aydın Özcan’ın İzmir Barosu Başkanı olması nedeniyle başkanlığa aday olmadığı genel kurulda; Eski Şube Sekreteri Mümin Durmuş Başkan seçildi.

İzmir Fuar Gençlik Tiyatrosu’nda düzenlediği genel kurulda, Makedonya Fahri Konsolosu İbrahim Dönertaş, İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray ve Mehmet Ali Susam, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Taner Mustafaoğlu, Örgütlenme Sekreteri Musa Yurt, Sancak Kosova Rumeli Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Ok, Lozan Mübadilleri Derneği Kurucu Başkanı Selim Yıldıran, Makedonya Birleştirme Derneği Başkanı Şaban Yaprak, Trakya Muhacirleri Derneği Başkanı Bahattin Kılıç, Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Eray Büyük, Eski Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar ve Ulusal Eğitim Derneği İzmir Şubesi yöneticilerinin katıldığı 150 üye oy kullandı.

Şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Divan Başkanlığına Dr. Hüseyin İlyasoğlu, Saymanlığa Handan Haspat ve Özgür Kamil seçildi.

Açılış konuşmasını Aydın Özcan’ın yaptığı genel kurulda Özcan, Batı Trakya’da yaşayan ve Türkiye’ye göç etmiş bulunan soydaşların sorunları hakkında konuştu.

Faaliyet raporunu Mümin Durmuş, denetim kurulu raporunu Mustafa Kurnaz okudu. Her iki rapor da oy birliğiyle aklandı.

Tek liste ile girilen seçimlerde yönetim ve denetim kurulu şu şekilde oluştu:

Yönetim Kurulu

Başkan:

Mümin Durmuş

Üyeler:

Sedat Aksu

Mustafa Kurnaz

Nemciye Kaya

Özgür Kamil

Erdinç Karaca

Muhammet Halil

Denetim Kurulu:

Hasan Ahmetoğlu

Niyazi Murtaza

Yakup Yakar

Disiplin Kurulu:

Salih Sadık

Handan Haspat

Talat Aksu

Onur Kurulu

Hüseyin İlyasoğlu

Habil Çolakoğlu

Halil Kocamaz

Daha sonra Başkan Mümin Durmuş, kongre üyelerini hitaben bir teşekkür konuşması yaptı. Genel kurulda İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan’a ve Eski Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Hakkı’ya çalışmalarındaki başarıları nedeniyle plaket sunuldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz