Ana Sayfa Türkiye | Dünya Video Haber Genel “İyi İlişkiler Arzuluyoruz, Yasalar Önünde Eşitliğe Devam Edeceğim”

“İyi İlişkiler Arzuluyoruz, Yasalar Önünde Eşitliğe Devam Edeceğim”

5
0


YDP Başkanı Kiriakos Miçotakis Gümülcine’yi ziyaret etti. Türkiye ve Azınlığa mesaj gönderdi.

YDP Başkanı Kiriakos Miçotakis Gümülcine’yi ziyaret etti. Miçotakis geldiği Gümülcine’den, Türkiye ile iyi komşuluk ilişkileri arzuladığını ve Batı Trakya’da yaşayan Azınlığa karşı da daha önce babası tarafından uygulamaya konulan yasalar önünde eşit vatandaş muamelesi uygulamasına devam etmek istediğini söyledi.

Yeni Demokrasi Partisi (Nea Dimokratia) Başkanı Kiriakos Miçotakis 28 Haziran Cuma günü Gümülcine’yi ziyaret etti. Gümülcineliler Kulübünde (Leshi Komotineon) milletvekili adayları ve partililere konuşan Miçotakis, Azınlık ve Türkiye’ye de mesaj göndermeyi ihmal etmedi. Miçotakis şu ifadeleri kullandı.

“Bazı şeyleri gizlememiz için diğerleri gibi karanlık olmasını beklememize gerek yok. 7 Temmuz’da yeni bir sabah doğuyor. Kostas Miçotakis’in buraya vermiş olduğu bir katkıyı hatırladım. Bölgede yasalar önünde eşitlik (isonomia – isopolitia) uygulamasını O başlatmıştı. Diğer hükümetler de devam ettirdi. Bu siyaseti ben de 7 Temmuz’dan sonra devam ettireceğim. Türkiye ile komşu olarak barış ve sevgi içerisinde yaşamak istiyoruz. Uluslararası hukuk çerçevesinde dostluk ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz.

Temelleri 26 Mayıs seçimlerinde attık. Seçim savaşı bitmiş değil, programımızı uygulamak için sizlerden güçlü bir emir ve destek istiyorum. Ortak Tarım Politikalarını uygulamak için Avrupa’da elimizde geleni yapmaya devam edeceğiz. Birleşmiş bir Yunan halkı olarak uluslararası alanda da güçlü olmamız gerekir. Kendimize inancımız tam olmalı ve bu mesajı göndermeliyiz.”

YDP Başkanı Miçotakis, milletvekili Azınlık adaylarından Mustafa Katrancı ile de yakından ilgilendiği gözlerden kaçmadı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz