Ana Sayfa Batı Trakya Haber İTB Atina’daki Büyükelçiliklere Mektup Gönderdi

İTB Atina’daki Büyükelçiliklere Mektup Gönderdi

2
0

İskeçe Türk Birliği (İTB), Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin Atina’daki büyükelçiliklerine mektup gönderdi. İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu’nun imzasıyla Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’nın Yunanistan’daki büyükelçiliklerine gönderilen mektupta, İskeçe Türk Birliği’nin 38 yıldır sürdürdüğü hak arama mücadelesi hakkında bilgi verildi.

Büyükelçiliklere gönderilen mektupta; İskeçe Türk Birliği’nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından verilen kararın uygulanarak, İTB’nin resmi ve yasal statüsünün iadesi talebiyle Yunanistan iç hukukunda açtığı davanın, Yargıtay (Arios Pagos) Mahkemesince reddedildiği hatırlatıldı.

Yunanistan’ın Batı Trakya Türk Azınlığı’nın milli kimliğini inkar ettiği ve bu politikanın bir yansıması olarak isminde “Türk” ibaresi yer alan tarihi azınlık dernekleri hakkında kapatılma kararlarının verildiği belirtilerek, azınlık derneklerinin AİHM’e taşıdığı davaları kazanmasına rağmen, bu kararların Yunanistan tarafından 13 yıldır uygulanmadığı ifade edildi. Mektupta, İskeçe Türk Birliği’nin hak arama mücadelesinin devam edeceği vurgulandı.

Bu arada İskeçe Türk Birliği, Yargıtay Mahekesi’nin kararıyla ilgili olarak Avrupa Konseyi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne de bilgilendirici mektup gönderdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz