Ana Sayfa Yunanistan Haber İsrailliler İlk Taksiti Ödedi

İsrailliler İlk Taksiti Ödedi

1
0

Yunanistan’ın en önemli stratejik kuruluşu olan Askeri Araç Sanayi (ELVO) İsrail menşei PLASAN SASA Ltd kooperatifine satılmıştı. Şirket ilk ödemesini dün yaptı.

Merkezi Selanik’te Sindos Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve Yunanistan’ın en büyüklerinden olan Askeri Araç Sanayii (ELVO), yapılan açık arttırma sonucunda İsrail’in PLASAN SASA Ltd kooperatifine satılmıştı. % 47,6 ile hisseleri elinde bulunduran PLASAN SASA Ltd şirketi ilk ödemesini dün yaptı. ELVO’nun yeni sahiplerine resmi teslimatı Şubat ayı başında yapılması bekleniyor.

Yunan Devleti ile teklif sahibi PLASAN SASA Ltd arasında geçen yılın sonunda bir anlaşma imzalandı. Toplam bedel 3 milyon euro, ödeme ise üç taksitte yapılacak. Yeni ELVO’da, Yunan Devleti ödenmiş sermayenin % 21’ine kadarını satın alarak sermayeye katılma seçeneğine sahiptir.

Yeni ELVO’da PLASAN SASA Ltd, sermayenin % 47,6’sına sahipken, buna karşılık gelen bir yüzde NASKA Industries – SK Group Ltd ve Bay Aristidis – Anargyros Glynis % 4,8 tarafından kontrol ediliyor.

İlk yönetim kurulu, Orly Katsav – Peleg başkan olarak ve üyeleri Sookie – Haim Schwartz, Dan Zive ve Azriel Bimmerstein gibi isimlerden oluşuyor.

Yeni ELVO’nun ana sözleşmesi hükümlerine göre, hissedarların sahip oldukları şirketin hisselerini başkalarına teklif etmeleri veya devretmeleri yasaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz