Ana Sayfa Yunanistan Haber İsrailliler Dedeağaç’a Çıkarma Yaptı

İsrailliler Dedeağaç’a Çıkarma Yaptı

0
0

İsrail Ulusal Savunma Okulu (Israel’s National Defense College (INDC), yetkili subayları ve aralarında Mossad ajanlarının da bulunduğu bir heyet Dedeağaç (Aleksandrupolis) Limanı’nı ziyaret etti.

Batı Trakya yabancı ülkelerin ilgi odak noktası olmaya devam ediyor. Amerikalılar, Ruslar, Almanlar, Avusturyalılar, Fransızlar, İspanyollar, Polonyalılar, Çekyalılar, Slovakyalılar’dan sonra İsrailliler de kalabalık bir heyetle Dedeağaç’a geldi.

İsrail Ulusal Savunma Koleji (IND) yetkilili subaylarından oluşan ve aralarında Mossad ajanlarının da bulunduğu bir heyet, 4 Kasım 2020 Çarşamba günü Dedeağaç ve özellikle de Dedeağaç Liman İdaresi’ni ziyaret etti. Ziyaretin amacının, Ulusal Güvenlik ve jeostratejiye odaklanan bir araştırma-eğitim seminerinin bir parçası olduğu belirtiliyor.

Dün sabah, İND subaylarından oluşan heyet, Atina’daki İsrail Askeri Ataşesi Albay Yossi Pinto ile birlikte Dedeağaç Liman İdaresi Başkanı Konstantinos Hacimihalis’in sunum yaptığı toplantıya katıldı. Dedeağaç Liman İdaresi Başkanı Hacimihalis, bölgede gelişmekte olan jeopolitik ve jeostratejik değişiklikler ve limanın bunlardan nasıl etkilendiğini ve liman altyapısının ve faaliyetleri hakkında bir sunum yaptı.

Daha sonra bir açıklama yapan liman İdaresi Başkanı Hacimihalis özetle şunları dile getirdi:

“İsrail’den daha yakın bir işbirliği umuyor ve bekliyoruz”

“Konuk heyete Avrupa’daki ticaret, askeri ve enerji yollarından, aynı zamanda bunun Dedeağaç Limanı’nı nasıl etkilediğini, örneğin bütün bu Türkiye’nin saldırganlığından, 21 Temmuz sonrasında yasadışı Navtex gibi meselelere atıfta bulundum. İsrail’in ülkemiz için her zaman en yakın ortak ve işbirliği yaptığımız, değerli ve güvenilir bir müttefik olduğunu söyledim.

Bu bağlamda, sadece jeopolitik veya savunma alanında değil, esas olarak girişimcilik, yatırım ve teknoloji alanında iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirebilecek ve derinleştirebilecek her türlü çabayı ve enerjiyi desteklediğimizi kendilerine söyledim.

Özellikle limanın işletilmesi ve gelişmesi için faydalı olabilecek teknoloji alanında ve bu tür şirketlerin geliştirilmesinde İsrail’den daha yakın bir işbirliği umuyor ve bekliyoruz.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz